Onze aanbevelingen van nieuwe bladmuziek releases in juli 2024

De beste, mooiste en meest populaire nieuwe bladmuziek releases van de afgelopen weken, nu allemaal beschikbaar!

Piano

The Faber Music Night Time Piano Anthology

The Faber Music Night Time Piano Anthology

Een tijdloze collectie van vredige, nacht-geïnspireerde pianosolo’s. Het omvat meer dan 60 slaapliedjes, serene klassieke stukken en prachtige neoklassieke werken voor pianisten van gemiddeld niveau. Met Van Gogh's schilderij "Sterrennacht boven de Rhône" (1888) op de omslag, is deze prachtig geproduceerde anthologie zorgvuldig samengesteld.

Easy Piano Pieces and Dances by Smetana

Easy Piano Pieces and Dances by Smetana

Ontdek de levendige variëteit van Bedřich Smetana's pianocomposities. Ideaal voor beginners en gevorderden, het album bevat bekende werken zoals "Memory" en de Polka in G mineur, evenals charmante miniaturen. Met vingerzettingen van Jan Novotný en een drietalige inleiding door Smetana-expert Olga Mojžíšová, is deze collectie een must-have voor pianoliefhebbers.

Berceuse pour Louis op. 125

Berceuse pour Louis op. 125

Het slaapliedje van de Franse componiste Florentine Mulsant voor piano, dat één minuut en 55 seconden duurt, werd gecomponeerd in december 2023 ter gelegenheid van de geboorte van Louis Gagnaire.

The Tortured Poets Department

The Tortured Poets Department

Je kent alle liedjes van het dubbelalbum uit je hoofd – nu is het tijd om ze zelf te spelen! Het bladmuziekboek voor "The Tortured Poets Department: The Anthology" bevat alle 31 nummers, gearrangeerd voor eenvoudig piano met zangteksten. Dompel je onder in Taylor Swift's muziek en speel hits zoals "Fortnight" en "The Manuscript." Breng haar verhalen tot leven met je eigen stem!

Magic Piano Emotions

Magic Piano Emotions

"Magic Piano Emotions" is jouw collectie van moderne, emotionele pianomuziek. Het bevat sensuele ballads, ritmische midtempo-stukken en harmonieuze arpeggio's in de stijl van Einaudi, Yiruma of Tiersen. Het bevat ook een Keltisch geïnspireerd stuk. Perfect voor liefhebbers van hedendaagse pianomuziek die genieten van hartverwarmende, mooie composities.

Serenade

Serenade

Schuberts "Serenade" op Rellstabs gedicht "Leise flehen meine Lieder" is een van de beroemdste kunstliederen. In Liszts arrangement voor solopiano is het ook een klassieker. Deze Henle Urtext editie, met vingerzetting door Evgeny Kissin, bevat Engelse en Franse vertalingen van het gedicht en de liedtekst in de bladmuziek.

Bach goes World

Bach goes World

De wereldmuziekstukken in deze uitgave van Jean Kleeb zijn een creatieve dialoog tussen Johann Sebastian Bach en verschillende niet-Europese muziekculturen en andere tijdperken. Ze behouden Bachs complexiteit en polyfone structuur. Pianisten zullen een verscheidenheid aan stijlen vinden, verweven met en geïnterpreteerd vanuit Bachs muziek.

Fantasy in F Minor Op. 103 D 940

Fantasy in F Minor Op. 103 D 940

Schuberts Fantasy in F Minor, een belangrijke compositie voor piano vierhandig, werd gecomponeerd in 1828 en opgedragen aan zijn leerling Karoline von Esterházy. Deze Urtext-editie van de "Neue Schubert-Ausgabe" bevat een voorwoord, uitvoeringsnotities en komt in een leesvriendelijk liggend formaat met aparte delen voor Primo en Secondo.

Orgel

Fantasia on Carmen

Fantasia on Carmen

Edwin H. Lemare's "Fantasia on Carmen" werd voor het eerst gepubliceerd in 1921. De nieuwe editie van deze muzikaal lonende potpourri van een van de meest populaire opera's in de muziekgeschiedenis behoudt Lemare's originele articulatie- en registratieaantekeningen, die als inspiratie kunnen dienen voor hedendaagse uitvoerders. (Otto Depenheuer)

Intro- und Outroludien 2

Intro- und Outroludien 2

De stukken zijn gemaakt voor liturgisch gebruik als prelude en postlude of tijdens de communie. Natuurlijk kunnen de composities ook kleur geven aan een concert of bij andere gelegenheden worden gespeeld. Bovendien kan de verzameling een schat aan materiaal zijn voor orgellessen.

Bilder einer Ausstellung

Bilder einer Ausstellung

"Bilder einer Ausstellung" op. 60 van Modest Moessorgski – een onderhoudend conversatieconcert voor kinderen (en volwassenen) in een vereenvoudigde, gemakkelijker speelbare versie voor orgel man./piano, pedaal ad lib. Arrangement en teksten door Karl-Peter Chilla, met illustraties door Julia Depis.

Accordeon

Akkordeon Allround

Akkordeon Allround

Of het nu swing, new musette, dixieland, blues, boogie-shuffle, ballad of jazz-etude is: alle titels in dit boekje "swingen", dat wil zeggen de achtste noten in deze editie zijn ternaire achtste noten ("swing-achtsten") in alle 12 titels. Het wordt afgerond met twee trainingspagina's over jazzfraseering. Ideaal als vervolg op de Accordeonschool Deel 3.

Sašo Avsenik und seine Oberkrainer

Sašo Avsenik und seine Oberkrainer

Slavko en Vilko Avsenik creëerden de Oberkrainer-sound en bereikten miljoenen mensen. Sašo Avsenik, kleinzoon van Slavko Avsenik, zet deze traditie voort met zeven jonge muzikanten. Deze accordeontabulatuuruitgave bevat zes van hun beste titels, gearrangeerd voor de Stiermarkse harmonica, inclusief de hit "Hallo kleine Maus".

10 Studies for Bandoneon

10 Studies for Bandoneon

Dit boek biedt tien fascinerende studies voor studenten en docenten die de bandoneontechniek in de tango willen verkennen en onderwijzen. De studies zijn ontworpen voor twee bandoneons. Geschikt voor beginners en gevorderden, bevorderen ze technische en expressieve vaardigheden in de tango.

Akkordeon ist cool 4

Akkordeon ist cool 4

"Akkordeon ist cool 4" van Wolfgang Ruß biedt matig moeilijke composities voor standaard basaccordeon. Het moeilijkheidsniveau is hoger dan in Deel 3, en de stukken zijn uitgebreider. De verzameling bevat een gevarieerde mix van folkloristische suites, koralen, rockstukken en slaapliedjes. Ideaal voor lessen, optredens en wedstrijden.

Valse Musette

Valse Musette

6 nieuwe musettewalsen voor ambitieuze accordeonspelers.

Travelling Eastern Europe

Travelling Eastern Europe

4 stukken voor accordeon en een melodie-instrument. Inclusief partijen voor: fluit/MuHa, viool/hobo, fagot/cello, Bb-klarinet/trompet/sopraansaxofoon/tenorsaxofoon/euphonium, Bb-euphonium (bassleutel), Eb-altsaxofoon.

Koor & Zang

bash Code kopieren
Vol. 1: Motetten voor 4-stemmig gemengd koor

Vol. 1: Motetten voor 4-stemmig gemengd koor

Heilige vocale werken in 5 delen: De meeste motetten van Mel Bonis werden niet gepubliceerd tijdens haar leven. Behalve drie uitzonderingen, waren er voornamelijk ongedateerde manuscripten. Een lijst in een mismanuscript geeft aan dat Bonis van plan was zeven motetten te publiceren. Ze zijn nu beschikbaar bij Furore.

Bella Italia

Bella Italia

De "Susi's Piano Collection" serie gaat verder met muziek uit Italië. De collectie bevat middellange arrangementen van Susi Weiss: onvergetelijke Italiaanse hits, canzone en Italo pop door artiesten zoals Eros Ramazzotti, Paolo Conte, Angelo Branduardi, Lucio Dalla, Zucchero en vele anderen.

Centenary Songbook

Centenary Songbook

Gabriel Fauré's liedcomposities behoren tot de hoogtepunten van de Franse liedkunst. Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van het overlijden van de componist, presenteert Edition Peters 15 van zijn mooiste en populairste liederen. Korte inleidende teksten voor alle stukken en vertalingen van de teksten vergemakkelijken de toegang tot dit prachtige romantisch-impressionistische liedrepertoire.

Heilige werken van Josef Rheinberger zonder opusnummer

Heilige werken van Josef Rheinberger zonder opusnummer

Het nieuwe deel presenteert een selectie van heilige composities uit Rheinberger's jeugd, voor koor met orgel of a capella, inclusief de vierstemmige mis in Es-groot JWV 57 en andere werken zonder opusnummer. De stukken zijn geschikt voor verschillende liturgische gelegenheden. Alle werken zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar en bevatten meestal Latijnse teksten voor drie- en vierstemmige koren.

Gitaar & Ukelele

bash Code kopieren
Play Guitar Powersteps 1

Play Guitar Powersteps 1

Het ideale vervolg voor elke beginnerscursus! De twee Play Guitar Powersteps edities zijn bedoeld om aanzienlijke leerresultaten te behalen. De verschillende aanbiedingen binnen een duidelijk gestructureerd kader maken dit supplement op de Play-Guitar serie de perfecte aanvulling op alle gangbare lesmaterialen.

Bowie: Acoustic

Bowie: Acoustic

30 van de beste nummers van David Bowie voor akoestische gitaar. Met nummers uit Bowie's hele carrière, inclusief klassiekers zoals The Man Who Sold the World, Space Oddity, Starman, evenals veel akoestische versies die voor het eerst worden gedrukt. Elk nummer is vakkundig getranscribeerd in standaardnotatie en tablatuur, met volledige teksten en zanglijnen.

Strijkers

Vuelvo al sur

Vuelvo al sur

Tien prachtige tango's en andere werken van Astor Piazzolla voor viool en piano, gearrangeerd door Hywel Davies. Inclusief stukken zoals "Vuelvo al sur" en "Los sueños" uit de film "Sur," evenals fragmenten uit "El sueño de una noche de verano." Kunstige voorbeeldopnamen en begeleidingsplaybacks zijn beschikbaar als streams of downloads. Pianobegeleiding apart verkrijgbaar.

Squire Viola Solo Collection

Squire Viola Solo Collectie

William Squire (1871 - 1963) was een Engelse componist en virtuoos cellist. Deze verzameling van zijn populaire werken voor cello en piano, inclusief "At Morn," "Cradle Song," en "Tarantella," is zorgvuldig getranscribeerd voor altviool. Met specifieke vingerzettingen en positierecommendaties, biedt het een waardevolle toevoeging aan het repertoire voor altviolisten in concerten en wedstrijden.

Cello Studies

Cello Studies

Het nieuwe volume in de Cellissimo serie bevat meer dan 100 gevarieerde studies die leuk zijn en begeleid kunnen worden door cello 2 of piano. Ideaal voor het onderwijs, het behandelt onderwerpen zoals positieveranderingen, arpeggio's, strijktechniek, en verschillende speelstijlen. Met originele vingerzettingen en oefentips biedt het een verscheidenheid aan werken van bekende cellostudiecomponisten.

Violin Play 2

Violin Play 2

Ervaren viool- en altviooldocente Christine Galka volgt op het succesvolle eerste deel met een nieuw volume. Geschikt voor volwassenen met enige ervaring op de viool of voor hen die het opnieuw oppakken. Het volume biedt praktische oefeningen, gevarieerd repertoire, en downloadbare pianobegeleidingen.

Sardinian Songbook

Sardinian Songbook

Sardinian Songbook, onderdeel van een cyclus voor het Ligeti Quartet, is gebaseerd op tradities van keelzang. Omdat strijkkwartetten niet dicht bij elkaar kunnen zitten, bewegen de spelers tijdens het stuk uit elkaar om de nabijheid van tenoren na te bootsen. De vier delen kunnen individueel of in de aangegeven volgorde gespeeld worden.

Six Sonatas op. 71

Six Sonatas op. 71

Boismortier's Six Sonatas voor twee violen Op. 71 werden gepubliceerd in 1738 en werden lang als verloren beschouwd. Echter, een kopie werd in 1981 in Lyon ontdekt. De sonates combineren eenvoudige en uitdagende technische elementen en tonen Boismortier's typische structuur en muzikale taal.

Houtblazers

El viaje

El viaje

Veertien prachtige tango's en andere stukken van Astor Piazzolla, de Argentijnse meester van de Tango Nuevo, in kunstige arrangementen voor klarinet en piano door Hywel Davies. Inclusief El viaje (De Reis) en Pedro y Pedro, evenals fragmenten uit de toneelmuziek van El sueño de una noche de verano (Een Midzomernachtdroom) en Famille d’artistes (Kunstenaarsfamilie).

First Steps op. 118

Eerste Stappen op. 118

Drie stukken voor de eerste stappen op de fluit: 1. Bergen: Zeer eenvoudige toonladders met weinig ritmische verschillen, 2. Stappen: Kleine sprongen (tertsen), 3. Trillers en fladdertong: Oefen trillers en fladdertong en een beetje staccato.

Lyrical Flute Miniatures

Lyrical Flute Miniatures

Van lyrische melodieën tot levendige dansen, elk stuk is ontworpen om zowel techniek als expressief spel te bevorderen, waarbij de schoonheid en veelzijdigheid van de fluit worden verkend. Gratis opnamen voor fluit en piano, evenals pianobegeleidingen, zijn te vinden op YouTube.

Groove Connection – Flute: Major Scales and Triads

Groove Connection – Flute: Major Scales and Triads

Het concept biedt een opwindende muzikale training voor spelers van alle niveaus. Het leert majeur toonladders, drieklanken, en hun praktische toepassing. Techniek wordt hier ervaren als een middel van persoonlijke expressie. Ideaal voor lessen en oefensessies in duo, trio, groep, of individueel onderwijs, evenals voor thuis oefenen met ondersteunende audiotracks.

Children at Play

Children at Play

Children at Play door Lajos Dudás biedt modale variaties op een thema in een Latin sfeer. De solostem (altblokfluit, fluit of hobo) zweeft over de groove van de pianobegeleiding. Een opvallend stuk van matige moeilijkheidsgraad – echte jazz! Met voorwoord en tips van Dagmar Wilgo.

Vuelvo al sur

Vuelvo al sur

Tien prachtige tango's en andere stukken van Astor Piazzolla, de Argentijnse meester van Tango Nuevo, in kunstige arrangementen voor saxofoon en piano door Hywel Davies. Inclusief titels zoals Vuelvo al sur en Los sueños uit Fernando Solanas' film Sur, evenals fragmenten uit de toneelmuziek van Een Midzomernachtdroom.

Koperblazers

Easy Concert Pieces 3

Easy Concert Pieces 3

De Easy Concert Pieces-serie biedt gemakkelijke tot matig moeilijke werken voor trompet met pianobegeleiding in drie delen. Deze stukken zijn ideaal voor recitals, wedstrijden of examens en vormen een motiverende toevoeging aan trompetlessen. Deel 3 (ED 22557) - Matig moeilijk - is gericht op spelers met een goed ontwikkelde techniek.

Grateful Soul Prize

Grateful Soul Prize

Ter ere van de 200e verjaardag van Anton Bruckner bracht het English Trombone Consort dit koraal met fanfare voor trombone-ensemble uit. De "grateful soul prize" is de tweede helft van Bruckner's "The Noble Heart," WAB 65, gecomponeerd rond 1951 voor de naamdag van een koorlid van de St. Florian's Abdij.

Essential Elements 2 voor Tuba

Essential Elements 2 voor Tuba

De complete methode voor muziekonderwijs in scholen en harmonieorkesten.

Festival Fanfare #1

Festival Fanfare #1

Deze briljante, opvallende fanfare is ontworpen als openingsmuziek voor festivals zowel binnen als buiten. Elke trompettist heeft solo- en ensemblerollen in een stuk rijk aan ritmische details en harmonische kleuren. Een levendig tempo overheerst, behalve in acht maten van een dolce intermezzo dat voor een significant contrast zorgt voor het afsluitende gedeelte.

Harmonieorkesten & Ensembles

Hallo kleine Maus

Hallo kleine Maus

Niet meer helemaal nieuw, maar nog steeds razend populair! De betoverende melodie van "Hallo kleine Maus" is beschikbaar in een arrangement voor harmonieorkest en bewerking voor kleine ensembles. De bladmuziek van deze hit van het album "Polka Sound for a Lifetime" uit 2023 biedt je de mogelijkheid om het stuk met je muziekvereniging of ensemble op het podium of in de feesttent uit te voeren.

Hans en Grietje - Prelude tot de Opera

Hans en Grietje - Prelude tot de Opera

De harmonieorkestuitgave van "Hans en Grietje - Prelude tot de Opera" is een fascinerende interpretatie van Humperdinck's onsterfelijke werk. Uwe Krause-Lehnitz heeft een opwindend arrangement gecreëerd dat het symfonische harmonieorkest helder laat schitteren. Dompel jezelf onder in de betoverende wereld van Hans en Grietje!

Wiener Philharmoniker Fanfare

Wiener Philharmoniker Fanfare

De "Wiener Philharmoniker Fanfare" werd gecomponeerd in 1924 voor het eerste liefdadigheidsbal van de Wiener Philharmoniker en is sindsdien een traditie. Oorspronkelijk geschreven voor trompetten, hoorns, trombones, tuba's en pauken, wordt het jaarlijks gespeeld als de gasten binnenkomen. Het kan ook worden uitgevoerd door een koperensemble en slagwerk.

The Last Journey

The Last Journey

Dit emotionele stuk is gebaseerd op het verhaal van een jonge trombonist die stierf aan kanker. Het toont een achtbaan van emoties, waarin vreugde, lot, afscheid, verdriet en weer vreugde worden uitgedrukt. The Last Journey weerspiegelt het rouwproces maar staat uiteindelijk voor de schoonheid van het leven.

Drums & Percussie

Blinding Lights

Blinding Lights

De pophit van The Weeknd voor drumensemble!

Speaking Drums

Speaking Drums

De jonge drummer Leonie Klein heeft een soloversie geschreven van Peter Eötvös' briljante drumconcerto. Virtuoos leert de drummer zijn instrumenten spreken totdat de drums zelf beginnen te praten.

Popular Songs for Marimba

Popular Songs for Marimba

Dit boekje bevat 11 studies in verschillende stijlen die geschikt zijn voor recitals en improvisatie-uitbreidingen. Audiotracks met play-alongs zijn beschikbaar voor download. Geschikt voor beginners en gevorderden. Michael Großmann, hoofd van jazz en populaire muziek in Wiesbaden, is de auteur en een veelgevraagd freelance muzikant.

Stretta Upload - Nieuwe Uitgaven

Spannende bladmuziek downloads van Stretta Upload.
Ostinato in Minor

Ostinato in Minor

Voor haakharp, folkhark of solo concert harp. Basostinato met delicate zwevende melodieën erboven. Dit stuk vormt de basis voor het trio "The Mill".

Summertime by George Gershwin

Summertime by George Gershwin

De wereldhit gearrangeerd voor de Steirische mondharmonica! Als je een 4-rijige mondharmonica hebt die in mineur is gestemd, ben je perfect uitgerust voor Summertime.

Dirty Saxophone Sessions

Dirty Saxophone Sessions

Dirty Saxophone Sessions door GERNOT DECHERT is een creatieve mix van een live gespeelde play-along en een zeer informatieve workshop in boekvorm. Je krijgt tal van oefeningen, waardevolle tips en trucs, en ten slotte zeven groovy stukken waarin je meteen toepast wat je hebt geleerd.

3 Easy Tangos for Piano Teaching

3 Easy Tangos for Piano Teaching

Als Gregor Gardemann's "Five Tangos for Piano Teaching" nog te moeilijk voor je zijn, bieden deze 3 eenvoudige tango's een gemakkelijkere introductie tot de emotionele wereld van de tango. Elke tango is gebaseerd op een ander tangoritme, en wie zoekt zal overkoepelende verbindingen in de stukken vinden.

Francisco Tárrega - Recuerdos de la Alhambra

Francisco Tárrega - Recuerdos de la Alhambra

Arrangement voor orkest van Francisco Tárrega's meesterwerk voor gitaar. De orkestrale versie richt zich minder op technische vaardigheden en meer op het uitdrukken van de mooie melodie van dit nummer.

Happy Birthday to You

Happy Birthday to You

Het bekendste verjaardagslied, gearrangeerd door Franz Zaunschirm in een speelbare toonsoort en apart verkrijgbaar voor alle instrumenten (hier voor cello). Je kunt deze titel beluisteren en meespelen/oefenen. Bij het bladmuziek ontvang je een playback-bestand en een play-along-bestand om te oefenen of op te treden.

Monday Blues for Guitar Trio

Monday Blues for Guitar Trio

Monday Blues is een compositie van Jan Bierther voor gitaartrio, uitbreidbaar voor ensemble met individuele partijen (Bb, Eb, & bas) en play-along.

A Farewell

A Farewell

De tweede aflevering van Carlo Alfredo Piatti's werken voor stem en piano met cellobegeleiding is gebaseerd op het gedicht "A Farewell" van Samuel Rogers. De uitgave bevat een grondig onderzoek van het gedicht, een complete analyse van het stuk en kritische opmerkingen die verschillen van de latere versie zonder cello belichten. De originele tekst van het gedicht is opgenomen in de inleiding.

Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven