De gitaar van Mees

De gitaar van Mees, Git (BchCD) (0)De gitaar van Mees, Git (BchCD) (1)
voorKlassieke gitaar
UitgaveLesboek, audio CD
Artikelnr.764906
TaalNederlands
Omvang32 pagina’s
Uitgever / ProducentReba Productions
Productie nr.REBA 00735
ISBN9789069114187

Beschrijving

Zelf muziek maken is een fantastische hobby, maar daar moet je natuurlijk wel eerst achter komen.

Net zoals melk die uit een pakje komt en brood uit een machine, lijkt tegenwoordig voor veel kinderen ook muziek iets dat ‘uit een kastje’ komt. Door de digitale techniek kun je met een computertoetsenbord allerlei instrumenten bespelen en de mooiste muziek maken, maar als je niet weet hoe leuk het is om zelf de snaren van een gitaar aan te slaan of te drummen op een echt drumstel, mis je veel. Het is daarom belangrijk dat kinderen kennismaken met het plezier van zelf muziek maken met een echt muziekinstrument. Dit is de opzet van deze nieuwe serie van REBA Productions.

In een serie van vijf leuke en spannende avonturen ontdekken de lezers samen met de hoofdfiguren hoeveel meer plezier je hebt als je een instrument bespeelt. De deeltjes zijn afzonderlijk te lezen, maar in het vijfde deel, ‘De MeSaFleuDa Band’ komen de vier hoofdpersonen uit de andere boekjes bij elkaar en al snel komen ze er achter dat samen spelen nòg leuker is.

Schrijver Jeroen van Berckum weet met een vlotte en luchtige schrijfstijl de lezer te boeien en de ‘boodschap’ van deze verhalen over te brengen, zonder dat het ook maar ergens wordt opgedrongen, en de sfeervolle illustraties van Piet Voordes doen de rest. Een ideale manier om bij kinderen interesse voor muziek op te wekken.

Het leesniveau om zelf te lezen is E5/M6, maar het verhaal is ook te beluisteren op de bijgeleverde CD, waardoor ieder deel een Lees- en Luisterboek in één is.

Leeftijd 8-12

Mees wil niets liever dan gitaar leren spelen. Als hij hoort dat zijn oom Sietze gitarist in een band is, gaat hij samen met zijn moeder en zusje bij hem op bezoek. Oom Sietze heeft een grote verzameling gitaren en weet er van alles over te vertellen, maar Mees wil natuurlijk graag zelf gitaar spelen….

10,00  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst

Aanverwante artikelen

De MeSaFleuDa Band in concert, Splm (BchCD)

De MeSaFleuDa Band in concert

voor: Band (gitaar, keyboard, basgitaar, slagwerk, zangstem)

Partituur, losse partijen

Artikelnr.: 764911

10,00  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 1–2 weken (nl)
De Piano Van Sanne, Klav (+CD)

De piano van Sanne

voor: Piano

Lesboek, audio CD

Artikelnr.: 764913

10,00  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 1–2 weken (nl)
Het drumstel van Daan, Schlagz (BchCD)

Het drumstel van Daan

voor: Slagwerk

Lesboek, audio CD

Artikelnr.: 764916

10,00  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 1–2 weken (nl)
De viool van Fleur, Viol (BchCD)

De viool van Fleur

voor: Viool

Lesboek, audio CD

Artikelnr.: 764914

10,00  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 1–2 weken (nl)
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven