Claude Debussy (1862 – 1918)

The Girl with the Flaxen Hair

Klassik

C. Debussy: The Girl with the Flaxen Hair, Blaso (Pa+St) (0)
voorHarmonieorkest
UitgavePartituur, losse partijen
Artikelnr.1000721
Auteur / ComponistClaude Debussy
Moeilijkheidmedium
TalenDuits, Engels, Frans, Nederlands
Maten30,5 × 22,9 cm
Uitgavejaar2011
Uitgever / ProducentBeriato Music
Productie nr.BMP11011516
ISMN9790365221233

Beschrijving

De impressionistische componist Claude Debussy schreef zijn ‘Préludes’ voor piano tussen 1909 en 1913. In totaal waren het er 24, gelijk verdeeld over 2 boeken. Uit deze bundels koos Karel Deseure er 5 voor zijn Cinq Préludes, waarvande prelude met als originele titel “La fille aux cheveux de lin”, wellicht het meest gekend is. Hij zag de “Préludes” als afzonderlijke stukjes muziek, waarbij het dus niet noodzakelijk was dat ze in serie na elkaar uitgevoerdzouden worden. De titels staan in de oorspronkelijke uitgave op het einde van elk deel, als een soort voetnoot. Op die manier kan de uitvoerder eerst een indruk voor zichzelf maken zonder al be nvloed te zijn door Debussy’s schilderendetitels. Dat Debussy een fantastische orkestrator was staat buiten kijf. In dit arrangement heeft Deseure geprobeerd om zoveel mogelijk het karakter en de algemene stemming van de originele muziek te behouden. Zo zijn de oorspronkelijketoonaarden bewaard en is er bijna niets veranderd aan de oorspronkelijke tekst.

92,70  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven