Jan de Haan (* 1951)

De Ruigewaard

Introductie en variaties over het Dies Irae

J. de Haan: De Ruigewaard, Fanf (Part.) (0)
voorFanfare
UitgavePartituur
Artikelnr.862301
Auteur / ComponistJan de Haan
Moeilijkheidgevorderd
TalenEngels, Nederlands
Omvang56 pagina’s; 30,5 × 22,9 cm
Uitgavejaar2013
Uitgever / ProducentDe Haske
Productie nr.DHP 1135452-120
ISMN9790035225769

Beschrijving

De Ruigewaard is een grote polder in de provincie Groningen. Kort na de inpoldering rond 1500 ontstond er een nederzetting op de plaats waar nu het dorp Grijpskerk is gelegen. Dit gegeven vormde de inspiratiebron voor dit concertwerk - samen met een als leidmotief gebruikt 13e-eeuws gregoriaans thema: het Dies Irae.Na de introductie volgen vijf variaties, in willekeurige volgorde, maar wel allemaal terug te voeren op een markant moment uit de geschiedenis van de vestigingsplaats van de opdrachtgever van deze compositie: Grijpskerk. CMV Excelsior Grijpskerk heeft deze compositie laten schrijven vanwege haar deelname aan het WMC te Kerkrade in 2013.

51,00  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven