Edvard Grieg (1843 – 1907)

In the Hall of the Rocking King

Finale from Peer Gynt Suite No. 1

voorHarmonieorkest
UitgavePartituur, losse partijen
Artikelnr.958101
Auteur / ComponistEdvard Grieg
ArrangeurStefan Schwalgin
Moeilijkheidmedium
TalenDuits, Engels, Frans, Nederlands
Maten30,5 × 22,9 cm
Uitgavejaar2007
Uitgever / ProducentMitropa
Productie nr.1480-07-010 M
ISMN9790035030912

Beschrijving

Op 4 september 2007 is het honderd jaar geleden dat de Noorse componist Edvard Grieg stierf. In the Hall of the Mountain King (In de grot van de bergkoning) uit de 1e Peer Gynt Suite is een van zijn populairste creaties.De bergkoning is de vorst van de trollen die de held Peer Gynt aanvallen - het karakter van de muziek is dan ook enigszins duister, met een ‘diabolische’ chromatiek in de melodie. In dit arrangement is de bergkoning een koningvan de rock geworden. De donkere elementen zijn onderdeel van een grootse show met vele lichteffecten. Het arrangement is doorspekt met originele ideeën, inclusief een canonische fugato en een slagwerksolo. This King Rocks!

120,20  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven