Franz Xaver Gruber (1787 – 1863)

Stille Nacht (NL/D)

Christmas Collection

voorMannenkoor
UitgaveLosse partij(en)
Artikelnr.797129
Auteur / ComponistFranz Xaver Gruber
ArrangeurJacob de Haan
Moeilijkheidmakkelijk
TalenDuits, Nederlands
Uitgavejaar1997
Uitgever / ProducentDe Haske
Productie nr.DHP 0970962N-D-250
ISMN9790035100202

Beschrijving

Jacob de Haan maakte dit arrangement voor blaasorkest met eventueel een mannenkoor. Het originele kerstlied werd geschreven door de Oostenrijkse componist en organist Franz Gruber (1787-1863). Stille Nacht componeerde hij op 24 december 1818 in opdracht van de priester van de Sint Nikolaaskerk van Oberndorf, die de tekst voor dit lied zelf had geschreven. Stille Nacht is romantisch van karakter, heeft trekken van de Oostenrijkse volksmuziek van die tijd, evenals enkele kenmerken van de Italiaanse pastorale muziek.

4,10  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven