Marc Jeanbourquin (* 1977)

Three–Eight Charlie

The Incredible Adventure of Jerrie Mocke
Mitropa Flexible Series

voorVariabel blazersensemble (5 stemmen), slagwerk
UitgavePartituur
Artikelnr.776498
Auteur / ComponistMarc Jeanbourquin
Moeilijkheidmedium
Omvang18 pagina’s; 23 × 30,5 cm
Uitgavejaar2021
Uitgever / ProducentMitropa
Productie nr.2219-20-215 M
ISMN9790035245682

Beschrijving

In 1964 was de Amerikaanse vliegenierster Jerrie Mock de eerste vrouw die in haar eentje rond de wereld vloog, ondanks het commentaar van critici en de slechte weersverwachting. Ze voltooide haar reis in 29 dagen in een eenmotorigCessna-toestel: de Spirit of Columbus.

Marc Jeanbourquin liet zich door dit verhaal inspireren. Het vastberaden karakter van de pilote komt al naar voren in de eerste maten, die haar stemming voordat ze vertrekt weergeven. Dedaaropvolgende hymne verklankt het begin van de vlucht, wanneer alles nog gladjes verloopt. Deze passage mondt uit in een rustig gedeelte, waarin het lijkt of de vliegenierster zich laat dragen door de luchtstromen boven dewolken, in haar eigen gedachten verzonken.

Dan brengt een dynamischer fragment haar terug naar de cockpit: ze zal het toestel door slecht weer heen moeten loodsen. Dat lukt haar, waarna ze uit de wolken tevoorschijn komt voor eenvrolijke finale: ze nadert de eindbestemming. Welkom aan boord voor een vlucht rond de wereld!

Met dit werk won Jeanbourquin in 2020 de eerste prijs in de compositiewedstrijd van het Schweizer Blasmusikverband (Association suissedes musiques) in de vierde categorie.

We gebruiken YouTube om video-inhoud in te sluiten. Deze Google-service heeft zijn eigen cookies en kan gegevens over uw activiteit verzamelen. Meer informatie vindt u in de gegevensbeschermingsverklaring van de aanbieder. We hebben uw toestemming nodig om YouTube-video's weer te geven:

Bekijk YouTube-inhoud
21,40  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven