Jacques Offenbach (1819 – 1880)

Barcarolle

from Les Contes d'Hoffmann

J. Offenbach: Barcarolle, Blaso (Pa+St) (0)
voorHarmonieorkest
UitgavePartituur, losse partijen
Artikelnr.880181
Auteur / ComponistJacques Offenbach
ArrangeurWil van der Beek
Moeilijkheidmakkelijk
TalenDuits, Engels, Frans, Nederlands
Maten30,5 × 22,9 cm
Uitgavejaar2012
Uitgever / ProducentDe Haske
Productie nr.DHP 1125240-010
ISMN9790035204245

Beschrijving

Jacques Offenbach (1819 - 1880) was een Franse componist van Duitse afkomst. Hij geldt in het algemeen als een van de belangrijkste scheppers van de operette, een term, die hijzelf nooit gebruikte, hij sprak liever van opéra bouffeof opéra comique. Hier mogen zijn alom bekende werken genoemd worden zoals “Orphée aux enfers”, “La belle Hélène”, “Barbe-bleue” en “La vie Parisienne”.Offenbach schreef slechts één opera, die nu nog steeds repertoire houdt: “LesContes d’Hoffmann”, zijn zwanenzang, die bij zijn overlijden nog niet geheel af was. Ernest Guiraud voltooide dit werk en was zo handig om uit een eerdere compositie van Offenbach (“Les fées du Rhin” uit 1863) een lied te nemenen dit als barcarolle toe te voegen. Dit bleek een gouden greep te zijn! Deze barcarolle is immers wereldberoemd geworden.Een barcarolle (ook wel gondellied genoemd, het Italiaanse “barca” betekent boot) is een volksliedje, dat gezongenwordt door Venetiaanse gondeliers, of het is een muziekstuk, dat in die stijl gecomponeerd is, doorgaans in een wiegende 6/8 maat. Grote klassieke meesters namen graag barcarolles op in hun opera’s (Weber, Rossini, Donizetti,Verdi), maar als zelfstandige compositie is de barcarolle ook erg geliefd (Mendelssohn, Tschaikowsky, Bartok, Fauré, Glazoenov, Villa-Lobos, Gershwin, Bernstein bijv.).

99,90  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven