Helmut Quakernack (* 1956)

Transylvania

Four Balkan Dances

voorAccordeonorkest
UitgavePartituur, losse partijen
Artikelnr.602892
Auteur / ComponistHelmut Quakernack
Moeilijkheidgevorderdzeer moeilijk
Omvang34 pagina’s (Partituur); 23 × 30,5 cm
Uitgavejaar2008
Uitgever / ProducentDe Haske
Productie nr.DHP 1094701-060
ISBN9789043131483

Beschrijving

Transsylvanië is de oude naam voor de huidige regio Zevenburgen in Roemenië. Transylvania is de titel van deze suite met vier dansen uit de Balkan, waarvan de temperamentvolle muziek en variabele ritmiek beroemd is.

Het werk begintmet een Vranje, een dans in een 9/8-maat, genoemd naar een stad in het noordoosten van Siberië. Vervolgens klinkt het Macedonische volkslied Aide Jano. Een dans met een zeer verfi jnde, melancholische melodie, die voortdurend ineen licht veranderde vorm herhaald wordt. Deze dans houdt zijn rust door een gelijkmatig, vloeiende 7/8-maat.

De derde dans is een Biserka, een ritmische en licht swingende Servische dans in een gematigde driekwart. Tot slot de dansTransylvanian Joe, een romantische dans uit Zevenburgen. Deze dans begint langzaam, maar stijgt in tempo en dynamiek om tenslotte uit te monden in een luide, krachtige en virtuose fi nale.

Inhoud

  • Ajde Jano
  • Biserka
  • Transylvanian Joc
  • Vranje
92,70  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst

Aanverwante artikelen

H. Quakernack: Transylvania, AkkOrch (Part.)
Helmut Quakernack

Transylvania

Four Balkan Dances

voor: Accordeonorkest

Partituur

Artikelnr.: 695806

26,50  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 1–2 weken (nl)
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven