Franz Schubert (1797 – 1828)

Der Tod und das Mädchen

Death and the Maiden [from String Quartet No. 14]

F. Schubert: Der Tod und das Mädchen, Blaso (Pa+St) (0)
voorHarmonieorkest
UitgavePartituur, losse partijen
Artikelnr.1208832
Auteur / ComponistFranz Schubert
Moeilijkheidzeer eenvoudig
TalenDuits, Engels, Frans, Nederlands
Maten30,5 × 22,9 cm
Uitgavejaar2006
Uitgever / ProducentAmstel Music
Productie nr.AM 84
ISMN9790035013229

Beschrijving

Zoals in veel van Schuberts liederen (hij schreef er meer dan zeshonderd) gaan gedicht en muziek in Der Tod und das Mädchen een bijzondere symbiose met elkaar aan. Dat Schubert zelf blij was met het lied, blijkt uit het feitdat hij het thema in 1824 bewerkte voor strijkkwartet. De versie die Johan de Meij voor harmonieorkest bewerkte, is het tweede deel uit het strijkkwartet: de majestueuze Dood als nog indrukwekkender verschijning in de donker gloeiendeblazersklanken.

88,70  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven