Solemnitas

Concert and Contest Collection CBHA

Solemnitas, Blaso (Part.) (0)
voorHarmonieorkest
UitgavePartituur
Artikelnr.861378
Moeilijkheidgevorderd
TalenDuits, Engels, Frans, Nederlands
Omvang23 pagina’s
Uitgavejaar2021
Uitgever / ProducentDe Haske
Productie nr.DHP 1216343-140
ISMN9790035246788

Beschrijving

Deze korte maar plechtige ouverture is geschreven ter gelegenheid van het 110-jarig bestaan van Harmonie Hautcharage uit Luxemburg. Het stuk is een eerbetoon aan Jean-Paul Frisch en diens zoon Gérard (de huidige dirigent), die hetensemble ieder vele jaren lang hebben gedirigeerd. Onder hun leiding heeft het orkest zich enorm ontwikkeld en verbeterd. Het eerste muzikale thema, geïntroduceerd in de inleiding van deze kleine ouverture, is gebaseerd op deletters die verborgen zitten in de namen Jean-Paul en Gérard Frisch (waarbij de h als b wordt beschouwd – zoals in Duitsland het geval is). Hiermee worden beide sleutelfiguren uit de geschiedenis van Harmonie Hautcharage in deschijnwerpers gezet. Na de vrij statige opening klinkt het allegro vreugdevoller en luchtiger, waarmee het optimisme van de vele jonge spelers uit het orkest wordt weerspiegeld. Het meeslepende en energieke slot ademt positiviteiten geloof in de toekomst.

29,60  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven