Symphony No. 4

Sinfonie der Lieder (Symphony of Songs) for solo voice & piano

Symphony No. 4, GesKlav (0)
voorZangstem, piano
UitgaveBladmuziek
Artikelnr.1208873
ArrangeurAnthony Fiumara
Moeilijkheidgevorderd
TalenDuits, Engels, Frans, Nederlands
Omvang39 pagina’s; 30,5 × 22,9 cm
Uitgavejaar2013
Uitgever / ProducentAmstel Music
Productie nr.AM 135-401
ISBN9789043137607
ISMN9790035227763

Beschrijving

Het 4e symfonie voor solostem, kinderkoor en harmonieorkest is ge nspireerd op een aantal 19e-eeuwse Duitse gedichten. De eerste drie delen zijn gebaseerd op strofen uit dezelfde bundel die destijds Gustav Mahler gebruikte: de 'Kindertotenlieder' van Friedrich Rückert.1) Ein Jahr ist nun geschwunden 2) Wenn zur Thür herein 3) Wiedersehn De tweede helft van de symfonie gaat verder op het thema Dood met een gedicht van Heinrich Heine (‘Twee Broeders’). De laatste twee delen, ‘Vroeg Voorjaar’ en ‘Liedje van de Harlekijn’ van Hugo von Hofmannsthal zijn een metafoor voor wedergeboorte, nieuw leven en hoop.4) Zwei Brüder (Heinrich Heine)5) Vorfrühling (Hugo von Hofmannsthal)6) Liedchendes Harlekin (Hugo von Hofmannsthal)De symfonie werd geschreven op verzoek van het Zuid-Tirol Jeugd Blaasorkest, voor het jaarlijkse Gustav Mahler-Festival in Toblach/Dobaccio-Italië.De wereldpremière vond plaats op 24 juli 2013 in Dobiacco, in aanwezigheid van de componist.

57,10  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven