Jan Van der Roost (* 1956)

Hidamari

Rhapsody for Wind Orchestra

J. Van der Roost: Hidamari, Blaso (Pa+St) (0)
voorHarmonieorkest
UitgavePartituur, losse partijen
Artikelnr.861803
Auteur / ComponistJan Van der Roost
Moeilijkheidgevorderd
TalenDuits, Engels, Frans, Nederlands
Uitgavejaar2019
Uitgever / ProducentDe Haske
Productie nr.DHP 1195877-010
ISMN9790035240823

Beschrijving

Het Edelweiss Brass Orchestra is een Japans amateurblaasorkest dat het hartje van Tokio als thuisbasis heeft. Het gezelschap werd opgericht in 1978 en heeft in de loop der jaren een interessante muzikale ontwikkeling doorgemaakt. Voor het concert ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan in 2018 kreeg Jan Van der Roost opdracht een nieuw werk te schrijven. Hidamari kan worden vertaald als ‘In de zonneschijn’. Een kort citaat uit de beroemde musical The Sound of Music (‘Edelweiss’ natuurlijk!) is een knipoog naar de naam van het orkest. Na deze langzame passage wordt de levendige ouverture afgesloten met een marsachtige finale (gebaseerd op muzikaal materiaaluit de inleiding). Hidamari verklankt het feit dat het EBO voor alle leden als een ‘thuis’ is: samen vormen ze één grote familie.

203,80  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven