André Waignein (1942 – 2015)

The Secret of the Hills

Scherzando Concert Works

voorHarmonieorkest
UitgavePartituur, losse partijen
Artikelnr.982318
Auteur / ComponistAndré Waignein
Moeilijkheidzeer moeilijk
TalenDuits, Engels, Frans, Nederlands
Maten30,5 × 22,9 cm
Uitgavejaar2011
Uitgever / ProducentScherzando
Productie nr.1852-11-010 S
ISMN9790035202791

Beschrijving

Deze legende neemt ons mee naar het België van halverwege de 18e eeuw. De kleine jongen Léandre woont in de heuvelachtige regio van westelijk Henegouwen. Hij werkt mee aan de bouw van een muur rond de stad, die bedoeld is om eventueleaanvallen van buitenaf te kunnen weerstaan.De jongen heeft echter meer belangstelling voor het werk van pastoor Arnold, een meester-illuminator die werkt aan een schitterend boek: Het geheim van de heuvels. Om de eerwaarde Arnoldte helpen begeeft Léandre zich in een betoverd bos, op zoek naar elementen die nodig zijn om het boek te voltooien. Hij overwint zijn angsten tijdens zijn reis, waarin hij oog in oog komt te staan met allerhande mysterieuze enonwerkelijke schepsels - zo ook met een mooie witte dame.Hij ontmoet een jongen en meisje, Richard en Charlotte, die in wolven kunnen veranderen en Léandre beschermen tegen gevaar.De reis geeft Léandre de kans zichzelf te lerenkennen, maar ondertussen dreigt er een barbaarse invasie: de vijand nadert langzaam maar zeker de muur. Dankzij de moed en standvastigheid van de inwoners van de regio, van Charlotte en Richard, de mythische schepsels en Léandre zelf,worden de aanvallen afgeslagen en wordt Henegouwen beschermd. Een gesprek dat André Waignein in Pècs (Hongarije) voerde met de beroemde Hongaarse dirigent Karoly Neumayer inspireerde hem tot het schrijven van dit fantasmagorischetoongedicht. De compositie is dan ook opgedragen aan Karoly Neumayer.

382,00  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven