Johan de Meij (* 1953)

Gandalf the Wizard

from Symphony no. 1 – The Lord of the Rings (I.)

J. de Meij: Gandalf the Wizard, Brassb (Pa+St) (0)J. de Meij: Gandalf the Wizard, Brassb (Pa+St) (1)
voorBrass band
UitgavePartituur, losse partijen
Artikelnr.775173
Auteur / ComponistJohan de Meij
Moeilijkheidgevorderd
Uitgavejaar2020
Uitgever / ProducentAmstel Music
Productie nr.AM 153-030
ISMN9790035245736

Beschrijving

De eerste symfonie van Johan de Meij, The Lord of the Rings, is gebaseerd op de gelijknamige trilogie van J.R.R. Tolkien (Nederlandse vertaling: In de ban van de ring). Dit driedelige werk heeft sinds zijn verschijning in 1955 miljoenen lezers wereldwijd weten te boeien.

De symfonie bestaat uit vijf afzonderlijke delen, die elk een personage of een belangrijke episode illustreren. De transcriptie voor brassband, gearrangeerd door de componist zelf, omvat de volgende delen: I. Gandalf (The Wizard), IV. Journey In The Dark (The Mines of Moria en The Bridge of Khazad-Dûm), V. Hobbits.

De symfonie werd tussen maart 1984 en december 1987 geschreven. Op 15 maart 1988 vond inBrussel de première plaats, in een uitvoering door het Groot Harmonieorkest van de Gidsen onder leiding van Norbert Nozy. In 1989 won De Meij met zijn symfonie The Lord of the Rings de eerste prijs in de Sudler International Wind Band Composition Competition te Chicago. Een jaar later werd de symfonie bekroond door het Nederlandse Fonds voor de Scheppende Toonkunst.

In 2001 vond de première van de versie voor symfonieorkest plaats, uitgevoerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

107,00  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst

Aanverwante artikelen

J. de Meij: Journey in the Dark, Brassb (Pa+St)
Johan de Meij

Journey in the Dark

from Symphony no. 1 – The Lord of the Rings (IV.)

voor: Brass band

Partituur, losse partijen

Artikelnr.: 777441

117,20  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 1–2 weken (nl)
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven