Jon Lord (1941 – 2012), Paul Mann (1910 – 1983)

Concerto for Group and Orchestra

Piano Reduction

J. Lord: Concerto for Group and Orchestra, GesKlav (KA) (0)
voorZangstem, piano
UitgavePiano-uittreksel
Artikelnr.863556
Auteur / ComponistJon Lord, Paul Mann
Moeilijkheidgevorderd
Omvang16 pagina’s
Uitgavejaar2016
Uitgever / ProducentDe Haske
Productie nr.DHP 1165710
ISBN9789043150248
ISMN9790035233306

Beschrijving

De 28 jaar oude Jon Lord, die nog geen enkele ervaring had in het schrijven voor orkest, componeerde dit werk in slechts drie maanden in de aanloop naar de première met het Royal Philharmonic Orchestra en Malcolm Arnold. Hetbetreft dus zijn eerste compositie voor orkest en hij lanceerde hiermee zijn parallelle carrières als componist en medeoprichter van Deep Purple. Het werk is rijk aan jeugdige vindingrijkheid, goed opgebouwd en met vakmanschapgemaakt. Het was destijds baanbrekend en het lijkt in de loop der jaren alleen maar aan zeggingskracht te hebben gewonnen. De volledige partituur verschijnt nu voor het eerst op papier, in een consciëntieuze bewerking doorPaulMann, met wie de componist op muzikaal gebied al jaren samenwerkt.

24,50  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven