Ouverture To The Three Angels

Placeholder image
voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
1001276
Uitgavejaar:
2004
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
BMP4055222
ISMN:
9790365208616

Beschrijving

Deze ouverture werd geschreven in 2000, en is een hommage aan componist Paul Hindemith. De compositie is gebaseerd op 'Es sungen drei Engel'. Dit lied dateert uit de 12de eeuw en was oorspronkelijk een kerstlied. Laterzou Mahler deze melodie gebruiken in zijn 'Des Knaben Wunderhorn' en in de finale van zijn derde symfonie. Ook Paul Hindemith gebruikte deze melodie als koraal in het 'Engelkonzert' van zijn 'Mathisder Maler' Symfonie. Deze melodie wordt niet alleen uitgebreid geciteerd in de 'Ouverture to The Three Angels', ze vormt ook de basis voor het volledige middendeel. In dit middendeel komt de melodie eerstfugatisch in de houtblazers, daarna in de koperblazers, om uiteindelijk uit te monden in een groot tutti waarin alle thema's van het gehele werk naar voren komen. Het eerste en laatste deel van de compositie zijn niet rechtstreeksop de koraalmelodie gebaseerd, maar vormen een hedendaags commentaar op het middendeel. Geen letterlijke verwijzingen, maar eerder een verklanking van de herauten.

38,80  €
Levertijd: 2–4 weken
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven