Theodor Rupprecht (1873 – 1934)

Don Quixote op. 18

Marche grotesque

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
371999
Auteur / Componist:
Arrangeur:
Maten:
21 × 29,7 cm
Duur:
4:00 minuten
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
MVSR2362

Beschrijving

Lange tijd werd componist Theodor Rupprecht (1873-1934) onder de bandonderzoekers als een Oostenrijker beschouwd. Wat deze veronderstelling werkelijk veroorzaakte, wist niemand zeker. Ter gelegenheid van complexere pogingen om gegevens over deze componist te achterhalen, werd het duidelijk dat de leerling van het Koninklijk Beierse Hof, muziekdirecteur Joseph Rheinberger (1839-1901) een volbloed inwoner van München was. Hij speelde daar cello in het orkest van het Staatstheater en werd bekend als componist van lichte opera's, marsen en dansen. Zijn mars “Don Quixote” bleef bestaan als een van de marsen uit de pen van deze componist die vandaag de dag nog steeds bekend zijn – en presenteert zich als een vreugdevuur van satirische ideeën. Het is echt een heel bijzonder stuk onder de marsen van zijn tijd.

76,50  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven