Johan de Meij (* 1953)

The Lord of the Rings

Symphony No. 1

J. de Meij: The Lord of the Rings, Blaso (CD) (0)
voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
CD
Artikelnr.:
1208900
Auteur / Componist:
Uitgavejaar:
1999
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
AC 9901-3
EAN:
8711539010089

Beschrijving

Vijfentwintig jaar geleden begon Johan de Meij zijn carrière als componist gelijk goed: zijn eerste compositie schreef hij in 1988 en dit was direct een hele symfonie, Symphony No. 1 ‘The Lord of the Rings’! Het werk is gebaseerd op Tolkiens roman The Lord of the Rings. De Koninklijke Militaire Kapel onder leiding van Pierre Kuijpers verzorgde de eerste opname op cd. De première en cd-opname zorgden voor wereldwijde waardering. In 1989 werd het in de Verenigde Staten bekroond met de gerenommeerde Sudler Composition Award. De oorspronkelijke symfonie bestaat uit vijf delen, duurt ongeveer 45 minuten en is bedoeld voor gevorderde orkesten. Met zijn goed geslaagdearrangement heeft Paul Lavender een eenvoudige compilatie gemaakt, dat speelbaar is voor de meeste orkesten!

Inhoud

  • The Lord of the Rings [I] - Gandalf
  • The Lord of the Rings [II] - Lothlorien
  • The Lord of the Rings [III] - Gollum
  • The Lord of the Rings [IV] - Journey in the Dark
  • The Lord of the Rings [V] - Hobbits
18,30  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.