Jan Van der Roost (* 1956)

Donar

Brilliant Marches

J. Van der Roost: Donar, Blaso (Part.) (0)
voorHarmonieorkest
UitgavePartituur
Artikelnr.863053
Auteur / ComponistJan Van der Roost
Moeilijkheidgevorderd
TalenDuits, Engels, Frans, Nederlands
Omvang27 pagina’s
Uitgavejaar2017
Uitgever / ProducentDe Haske
Productie nr.DHP 1175742-140
ISMN9790035235331

Beschrijving

Deze nobele concertmars werd geschreven in opdracht van de Duitse Musikverein Heek, ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van deze vereniging in 2017. De première vond onder leiding van de componist op 2 september plaats in de gemeente Heek. Donar is de dondergod uit de Germaanse mythologie en er is een specifieke reden voor de keuze van deze naam: in de regio rond Heek is de ‘Donderberg’ een begrip, zodat deze titel zeer toepasselijk is. Het lage register komt een paar keer duidelijk op de voorgrond om de donder en bliksem weer te geven. Het werk begint echter met een plechtstatige ‘entree’– een godheid waardig! De triomelodie daarentegen is – naar de loffelijkegewoonte van Jan Van der Roost – zangerig en melodieus. Kortom: dit is een mars die diverse muzikale aspecten bevat en etaleert.

24,50  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven