11th Of September

Hymnen und Choräle

11th Of September, Blaso (Pa+St) (0)
voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1000093
Uitgavejaar:
2002
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
0206.1.112
ISMN:
9790365205240

Beschrijving

Niemand zal ooit deze verschrikkelijke dag vergeten, waarop twee vliegtuigen in het WTC in New York raasden. Dit koraal is geen politieke stellingname, maar een eerbetoon aan alle slachtoffers en de nabestaanden.De 11 de septemberwas een gruwelijke dag, een dag waaraan iedereen zich zal blijven herinneren, als in het geheugen gegrift. Zoals bij velen, laat het beeld van de twee door terroristen bestuurde vliegtuigen die in het WTC raasden ook bij de componisteen diepe indruk na. Mensen die uit het raam sprongen, duizenden onschuldigen sterven, nutteloos menselijk leed. Deze daad, was een aanslag op de democratie. Maar ook nu nog blijven de meest extreme theorieën niet uit. Was hetopgezet spel, wist men het op voorhand, waarom waren zovelen werknemers in het WTC die ochtend 'toevallig' ziek? Waarschijnlijk zal niemand ooit kunnen verklaren hoe dit is kunnen gebeuren, en vooral waarom.Dit koraal drukt vooralhet gevoel van onmacht uit, door een langzaam adagio voorgesteld. Het hoofdthema komt twee keer terug, en symboliseert de twee torens en macht die deze uitstralen. De passage waarin trombones en trompetten gedempt de hoornsolobegeleiden, staat voor een moment van rouw. Op het einde weerklinkt kort het amerikaans volkslied, waarna het beginthema nog een keer terugkomt.

120,20  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven