Bert Appermont (* 1973)

Jericho

Placeholder image
voor:
Fanfare
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
999841
Auteur / Componist:
Uitgavejaar:
2002
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
BMP2106151
ISMN:
9790365205837

Beschrijving

Jericho verklankt het gekende verhaal uit het boek Josue, dat de verovering van de stad Jericho door de Israëlieten beschrijft.Deel 1 schildert de onherbergzame tocht door de woestijn naar Kanaän, het beloofde land. Een meeslependklaaglied bezingt de heimwee naar een thuis, naar een einde aan een zwervend bestaan.De verovering van Jericho vormt het thema van het 2de deel. Omdat de stad niet zomaar inneembaar is, trekt op bevel van Jahweh een indrukwekkendelegerstoet zes dagen lang éénmaal rond de stad. De zevende dag doen ze deze rondgang zeven keer en blazen de priesters zo luid mogelijk op de bazuinen terwijl het volk schreeuwt uit alle macht waardoor de muren van Jericho instorten.De Joden stormen hierop de stad in en verjagen alle bewoners. Muzikaal kan je duidelijk een marcherende legerkaravaan herkennen en hoor je hoe de muren instorten door een oorverdovend geluid, hoewel het verhaal niet helemaalletterlijk wordt weergegeven.Een majestueuze en grootse melodie drukt daarop het overwinningsgevoel uit dat ontstaat na de verovering van de omwalde stad. (deel 3)Naar een persoonlijk geromantiseerd idee mondt dit tenslotte uit ineen typisch Joods volksfeest (deel 4) waarbij virtuoze melodieën in de houtblazers en opzwepende ritmes verwijzen naar traditionele Joodse muziek. Alle thema’s komen in dit laatste deel terug in verschillende gedaantes, vaak ookgelijktijdig in duellerend contrapunt. Het geheel eindigt met enkele flarden van het hoofdthema uit het eerste deel in majeur: de rust is gevonden.

37,20  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven