Bert Appermont (* 1973)

Microtopia

Papilionoidea - Hymenoptera

B. Appermont: Microtopia (Pa+St) (0)
voor:
Woodwind Ensemble
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
999273
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
mediumgevorderd
Uitgavejaar:
2020
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
BMI20010715
ISBN:
9789043160223
ISMN:
9790365226245

Beschrijving

Microtopia is ge nspireerd door de prachtige natuurfilm Microcosmos, waarin de insectenwereld wordt uitvergroot tot levensgrote taferelen. De titel van het werk is een samenvoeging van de woorden microscopisch (micro) en biotoop (topia), verwijzend naar deze vreemde en bijzondere wereld. Van de oorspronkelijke vierdelige compositie instrumenteerde Bert Appermont twee delen voor een houtblazersensemble met optioneel strijkbas, harp en melodisch slagwerk, Papilionoidea (de vlinders) en Hymenoptera (de wespen). Het is de bedoeling dat de muziek eerder suggestief werkt in plaats van dat er een letterlijke evocatie of uitbeelding gebeurt. De componist is er van overtuigd dat éénieder verschillende mogelijke taferelen en sferen kan fantaseren bij het beluisteren van deze 2 delen, van dansende vlinders tot agressieve wespen. De kleurrijke orkestratie en harmonisatie werken wat dit betreft erg suggestief en kunnen een mooie aanzet zijn hiertoe. Het gebruik van trillers, sfeerakkoorden en onregelmatige maatsoorten (5/8) geven het geheel verder een apart karakter.

107,00  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven