Thomas Asanger (* 1988)

Utopia

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1132219
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
medium
Maten:
21 × 29,7 cm
Duur:
8:00 minuten
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
TIE430005

Beschrijving

Utopia is een ver, niet te bereiken eiland, een "nergens eiland" waar we een ideaalbeeld van onze onvervulde wensen en verwachtingen bij hebben. Elke utopie is daarmee ook de uitdrukking van eigen grenzen en zwaktes en van de onrechtvaardige maatschappelijke en politieke structuren waarin wij leven. Utopieën zijn grensoverschrijdend en vergelijkbaar met de grens tussen spraak en muziek: we kunnen de muziek met woorden benaderen, maar we kunnen ze nooit volledig beschrijven. Utopia is een poging om muziek te vertalen: daar waar de spraak in de voorstelling van de utopie ontbreekt, komt de muziek in de plaats van de spraak. Om met de woorden van Ernst Theodor Amadeus Hoffmann te eindigen: "Daar waar de spraak ophoudt, begint de muziek".

111,30  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven