Basisfilters
Instrumenten
Stijl
Trefwoord
Uitgave
Leren
Taal
Moeilijkheidsgraad

Metallica – Bladmuziek, tabs, play-alongs

Geen enkele andere band wordt zo met het metalgenre geassocieerd als Metallica. De in 1981 in Los Angeles opgerichte band rondom James Hetfield, Kirk Hammett en Lars Ulrich kan terugkijken op een rijke en lange geschiedenis sinds hun begindagen als harde trashmetal band. Met metalballades zoals “Nothing Else Matters” en “The Unforgiven ll” werd hun muziek toegankelijker voor een groter publiek zonder dat zij zichzelf daarvoor moesten verraden. Klassiekers zoals “Master of Puppets”, of “Enter Sandman” behoren ondertussen tot de canon van de metal.

Bekijk hier alle bladmuziek van Metallica!

Samen met Megadeth, Slayer en Anthrax behoort Metallica tot de “Big Four” van de Trash-Metal: Deze bands hadden in de jaren 80 een zeer grote invloed op het genre. Gedurende de jaren 90 en 2000 ontstonden vanuit hun muziek nieuwe stijlrichtingen zoals nu-metal en harcore.

Metallica was één van de eerste rock-/metalbands die samen optrad met een symfonieorkest: het live album “S&M”, met opnames van hun concerten met de San Fransicso Symphony Orchestra werd in 1999 een enorm succes. Dit legendarische album maakte Metallica niet alleen toegankelijk voor een gigantisch publiek, maar spoorde ook andere bands aan om iets soortgelijks uit te proberen.

Tot op de dag van vandaag is Metallica een van de commercieel meest succesvolle metalbands aller tijden.

Nog niet genoeg van metal? Kijk ook hier eens:

Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven