Erich Becht (1926 – 2017)

So schön ist Blasmusik

So schön ist Volksmusik
Erkennungsmelodie des Grand Prix der Volksmusik (1986-2010)

E. Becht: So schön ist Blasmusik, Blaso (PaDiSt) (0)

So schön ist Blasmusik

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Dirigeerpartij (C), losse partijen
Artikelnr.:
764918
Auteur / Componist:
Arrangeur:
Moeilijkheid:
medium
Maten:
21 × 29,7 cm
Duur:
3:00 minuten
Uitgavejaar:
2024
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
MVSR2925

Beschrijving

"So schön ist Volksmusik" van Erich Becht is de bekende herkenningsmelodie van de Grand Prix der Volksmusik, die tussen 1986 en 2010 jaarlijks plaatsvond. Artiesten uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en later ook uit Zuid-Tirol namen aan deze wedstrijd deel, die door de publieke omroepen van de betreffende landen werd uitgezonden. De Duitse jazz- en entertainmentmuzikant, producent en componist Erich Becht (geboren in 1926) werd vooral bekend door zijn schlagercomposities die gedeeltelijk ook onder pseudoniem werden geschreven. Hij schreef voor bekende artiesten zoals Bill Ramsey, Heino, Maria en Margot Hellwig en voor Marianne en Michael. Van de hand van Erich Becht zijn vele melodieën die net zo'n onvergetelijke hits werden als "So schön ist Volksmusik". Martin Scharnagl bewerkt deze bekende titelmelodie voor blaasorkesten en koos de titel "So schön ist Blasmusik" als symbool voor de band tussen volks- en blaasmuziek. Het vakkundige, effectieve arrangement is ideaal als opening van een amusementsprogramma!

We gebruiken YouTube om video-inhoud in te sluiten. Deze Google-service heeft zijn eigen cookies en kan gegevens over uw activiteit verzamelen. Meer informatie vindt u in de gegevensbeschermingsverklaring van de aanbieder. We hebben uw toestemming nodig om YouTube-video's weer te geven:

Bekijk YouTube-inhoud
71,40  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven