Basisfilters
Instrumenten
Stijl
Trefwoord
Uitgave
Leren
Taal
Moeilijkheidsgraad

Carmen van G. Bizet – Bladmuziek

Een opera over de liefde, vrijheid en de dood: Carmen, een aantrekkelijke zigeunermeisje, weet hoe ze de mannen om haar vinger moet winden. Ze verleid de korporaal Don José die alles voor haar liefde wil opofferen. Carmen laat hem echter vallen en moet haar vrijheid met de dood bekopen. Georges Bizet (1838-1875) componeerde zijn meesterwerk “Carmen” kort voordat hij op 36-jarige leeftijd stierf.

Carmen is een uitdagende vrouwenfiguur binnen de Spaanse lagere klasse bestaande uit soldaten, arbeiders, smokkelaars en zigeuners. De weergave van lagere sociale klassen op het toneel was nieuw en vond aanvankelijk weinig gehoor bij het publiek. De opera werd internationaal echter al snel een blijvend succes vanwege de uitstekende muzikale kwaliteit. Alleen al voor de “Habanera” zijn talloze bewerkingen en arrangementen beschikbaar.

Zin in meer Franse opera?

Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven