Aleksandr Borodin (1833 – 1887)

Polovtsian Dances

Belgian Brass Series

voor:
Koperensemble (10 stemmen), pauken, percussie
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1000158
Auteur / Componist:
Arrangeur:
Moeilijkheid:
zeer moeilijk
Omvang:
30 pagina’s; 22,9 × 30,5 cm
Duur:
9:45 minuten
Uitgavejaar:
2012
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
BMI12030566
ISMN:
9790365222469

Beschrijving

Even bekend als Ravel om zijn Pavane is Alexander Borodin (1833 - 1887) om zijn Polovtsiaanse Dansen. Oorspronkelijk vormden deze dansen een onderdeel van de opera Prins Igor - ze maakten et in het tweede bedrijf deeluit van de dansvoorstelling die de Polovtsiaanse Khan aan zijn haar gevangene, de Russische prins Igor, ter verstrooiing aanbiedt - , maar ze werden reeds in orkestrale vorm gecreëerd nog voor de opera uitkwam. Deze virtuozo dansen,die nu eens ruw en dan weer sensueel klinken, illustreren de fascinatie van het 19e eeuwse Rusland voor een muzikaal exotisme.Belgian Brass Series is een reeks van werken die oorspronkelijk gearrangeerd werden voor hetensemble ‘Belgian Brass’, voor koperensemble (en percussie). De werken bestrijken een groot deel van de muziekgeschiedenis, van Bach tot Berlioz, van Mozart tot Borodin. Een exclusieve serie voor professionele ensembles!

79,50  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven