Jan Bosveld (* 1963)

Fantasy for Brassband and Organ

J. Bosveld: Fantasy for Brassband and Organ, Brassb (Part.) (0)
voor:
Brass band
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
987613
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
gevorderd
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
GOB 000922-130
ISMN:
9790035217580

Beschrijving

Jan Bosveld zegt:Toen mij gevraagd werd een compositie te maken voor brassband en kerkorgel stond mij direct een duidelijk concept voor ogen. Het zou inderdaad een werk gaan worden voor brassband en orgel in de letterlijke zin vanhet woord. Geen traditioneel solowerk maar het orgel als uitbreiding van de brassbandbezetting en de brassband als een extra register van het orgel. Kortom, een homogeen geheel. De belangrijkste reden hiervoor is simpel. Het werkkan eigenlijk alleen in een kerk worden uitgevoerd en een brassband, in een kerk met zijn specifieke akoestiek, klinkt in al zijn kleurschakeringen als een orgel. Door het orgel in een bepaalde registratie te laten klinken kan,in combinatie met de brassband, een prachtige mengklank tot stand worden gebracht. Ook kan worden gekozen voor een klank die aanvullend is of contrasterend. Deze drie manieren van “kleuren” is het belangrijkste thema van de compositie.Wat vorm betreft bestaat het werk uit twee delen. langzaam snel. Het is opgebouwd uit een aantal motieven waarvan sommige zich gedragen als een snel opvolgende canon. In het snelle deel wordt het belangrijkste motief uitgebreidtot een fugato-achtig gedeelte. De canon en het fugato zijn technieken die zowel in de klassieke, als de hedendaagse orgelliteratuur veel worden gebruikt. Het vrij omgaan met de vorm en de motieven heeft geleid tot de titel."Fantasy for Brassband and Organ”.

38,80  €
Levertijd: 2–4 weken
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven