Jan Bosveld (* 1963)

The Golden City

Placeholder image
voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
986978
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
zeer moeilijk
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
GOB 000589-010
ISMN:
9790035211915

Beschrijving

Praag is één van de oudste metropolen van Europa. De bijnaam “de Gouden Stad” heeft het te danken aan de goudkleurige koepels op de honderden torens die de stad rijk is.
Vanaf de hooggelegen, majestueuze burcht “Hradcany” heeftmen een prachtig uitzicht op het oude stadsgedeelte. Men ziet de brede, traag stromende Moldau met de vele bruggen waaronder de Karelsbrug met zijn gotische bogen. In het centrum is het een wirwar van kleine straatjes. De tram ishier het ideale vervoermiddel waarbij men steeds schijnt uit te komen op het grote Wenceslasplein.
Hier is de invloed van het westen en de val van het ijzeren gordijn overduidelijk aanwezig in de vorm van schreeuwende lichtreclamesen trendy winkels.
Ondanks deze invloeden en het massatoerisme heeft Praag haar authentieke sfeer voor het grootste deel weten te behouden.
Een van de vele andere namen van Praag is 'De Stad van de Klokken'. Dit kanworden gehoord in heel het stuk, uitgebeeld door de buisklokken.
Het stuk bestaat uit drie bewegingen (langzaam-snel-langzaam) en werd geschreven in een rhapsodisch formaat.

In deze compositie geeft de componistde indrukken van een tweetal bezoeken aan Praag weer.
Het is meer een sfeerbeeld van de stad en zijn bewoners dan een beschrijving van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Verplicht werk minirepertorium 2e divisieharmonie.

232,30  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.