Etienne Crausaz (* 1981)

Rush Hour

Konzertwerk

E. Crausaz: Rush Hour, Brassb (Part.) (0)
voorBrass band
UitgavePartituur
Artikelnr.1000550
Auteur / ComponistEtienne Crausaz
Moeilijkheidzeer moeilijk
TalenDuits, Engels, Frans, Nederlands
Omvang93 pagina’s; 30,5 × 22,9 cm
Uitgavejaar2012
Uitgever / ProducentBeriato Music
Productie nr.BMP12047577
ISMN9790365223091

Beschrijving

Rush Hour is geschreven in opdracht van de Bond voor Zwitserse Brass Bands (SBBV) ter gelegenheid van de Zwitserse Nationale Brass Band Kampioenschappen 2012 (Montreux SBBW) als het verplichte werk voor de Kampioensdivisie. De compositie bestaat uit drie delen die zonder onderbreking na elkaar worden gespeeld. Deopening ademt een zware en drukkende sfeer, die hier en daar zelfs lawaaiig is. Na een korte passage in een lichtvoetiger stemming neemt een snel tempo het over en wordt de muziek nerveus en meedogenloos, met een constante stroom van wendingen. De spanning stijgt, waarna verschillende solisten zich laten horen in een langzamer deel. Enkele humoristisch elementen komennaar voren in contrast met een majestueus, krachtig en dramatisch koraal. Het einde van dit deel is vrolijker en vrediger. Deze stemming wordt al snel verdrongen door een terugkeer van het thematische materiaal uit het eerste deel, dat zich ontwikkelt binnen een benauwende sfeer. Het werk wordt afgesloten met een extatisch tutti, waarbij de harmonieën uit de opening terugkomen in een laatste opleving.Rush Hour drukt de aaneenschakeling van gevoelens uit die we kunnen ervaren in diverse stresssituaties in de verkeersspits.

53,50  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven