Etienne Crausaz (* 1981)

Symphonic Contrasts

E. Crausaz: Symphonic Contrasts, Brassb (Pa+St) (0)
voorBrass band
UitgavePartituur, losse partijen
Artikelnr.1000469
Auteur / ComponistEtienne Crausaz
Moeilijkheidmedium
TalenDuits, Engels, Frans, Nederlands
Maten30,5 × 22,9 cm
Uitgavejaar2010
Uitgever / ProducentBeriato Music
Productie nr.BMP10023464
ISMN9790365201198

Beschrijving

Symphonic Contrasts van de Zwitserse componist Etienne Crausaz bestaat uit drie bewegingen die in elkaar over gaan.

Het thema van het briljante eerste deel is gebaseerd op een reeks stijgende kwarten. Het wordt op een symfonische manier ontwikkeld en steekt de kop op in alle orkestgroepen. Een tweede, nu op dalende kwarten gebaseerd thema, is te horen in de middenstemmen van het orkest. De twee thema’s ontwikkelen zich doorheen het werk verder maar groeien steeds meer naar elkaar toe tot één geheel dat sterk contrasteert met ritmische elementen uit de inleiding. Een overgang brengt ons naar het tweede, langzame deel waarin verschillende solisten aan bod komen.Het derde en laatstedeel begint met een muzikale dialoog in het slagwerk, met de pauken, de bongo’s en de cimbalen in de hoofdrol. Ritmische fragmenten uit de eerste beweging worden gecombineerd met een re-expositie van het hoofdthema, evenwel dit keer met een hechtere muzikale textuur. Een herneming van het tweede thema brengt ons tot een majestueus slot waarin al het thematisch materiaal nog een laatste keer te horen is.

139,60  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven