Jan de Haan (* 1951)

Harmony Festival

Concert and Contest Collection Brass Band en Fanfare

J. de Haan: Harmony Festival, Brassb (Pa+St) (0)
voor:
Brass band
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
881434
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
zeer moeilijk
Uitgavejaar:
1994
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
940609
ISMN:
9790035008423

Beschrijving

Met Harmony Festival betuigt Jan de Haan zijn respect voor de componist der componisten: Johann Sebastian Bach. Hij gebruikte de vier notennamen die samen de achternaam van deze componist vormen. (In Duitsland wordt de besaangeduid met de letter b, en de noot b met de letter h) Aan de hand hiervan creëerde de componist onverwachte akkoordverbindingen, waarmee een festival van harmonieën ontstond. In het eerste deel van het werk wordt het thema voorgesteldin verschillende variaties. Hierbij valt het gebruik van polymetriek op. Er volgt een overgang naar het tweede, langzame deel. Dit begint met een solo, die -net als de begeleiding- geïnspireerd is door het "leidmotief" Decompositie eindigt met een stralende finale.

139,60  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven