Jan de Haan (* 1951)

Pierius Magnus

Concert and Contest Collection CBHA

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
679312
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
medium
Maten:
23 × 30,5 cm
Duur:
9:00 minuten
Uitgavejaar:
2011
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
DHP 1115057-010
ISMN:
9790035200285

Beschrijving

Pierius Magnus is een historische figuur uit Friesland, boer en opstandeling tegen de Nederlandse onderdrukkers van 1500. Of het nu held of barbaars is, kan vandaag gewoon niet onomstotelijk worden bewezen, de componist vond de geschiedenis te spannend om haar niet als inspiratiebron te gebruiken. In Pierius Magnus wordt de nationale held meteen aan het begin van het werk geïntroduceerd met een grillig thema. Dan komt er een moment van vrede voordat Pierius en zijn troepen de strijd aangaan. Het werk eindigt met de rug van de gedesillusioneerde Pierius.

193,60  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven