Jan de Haan (* 1951)

Victory

Inspiration Series

J. de Haan: Victory, Blaso (Pa+St) (0)
voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
878305
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
medium
Uitgavejaar:
1998
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
981387
ISMN:
9790035050156

Beschrijving

Voor Jan de Haan waren de wereldkampioenschappen voetbal een inspiratiebron bij het schrijven van dit werk. Zoals gebruikelijk bij grote sportevenementen wordt er gespeeld voor de overwinning - oftewel de Victory. Wekenlangzitten voetballiefhebbers wereldwijd aan de buis gekluisterd om niets te hoeven missen van het spektakel. In vriendschap levende buurlanden worden even bijna vijanden op het moment dat ze tegen elkaar spelen. Toch is dit een werkmet een niet-programmatische opzet. Na de inleiding, waarin de intervallen kwart en kwint opvallend aanwezig zijn, volgt een marsachtig gedeelte, onderbroken door een ingetogen middendeel. Het lyrische hoofdthema, gespeeld door dealtsaxofoon, laat een sterke gelijkenis met de inleiding horen.

183,40  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven