Basisfilters
Instrumenten
Stijl
Trefwoord
Uitgave
Leren
Taal
Moeilijkheidsgraad

Popmuziek uit de jaren 60 – Bladmuziek

De allesbepalende band van de jaren 60 van de vorige eeuw waren The Beatles. Hun werk beïnvloedde de muziek van vele generaties na hen.

Naast de Beatles was ook de Amerikaanse vrouwenformatie The Supremes ongekend populair, met maar liefst twaalf nummer 1-hits in de Verenigde Staten. Hier vind je alle bladmuziek uit de Swinging Sixties!

Nadat de muziek van de jaren 50 vooral beïnvloed was door artiesten uit de Verenigde Staten, kwam er nu een grote innovatiegolf vanuit Groot Brittannië. Het succes van de Beatles en de Rolling Stones veroorzaakte een ware hype rondom pop- en rockmuziek. Later kwamen ook de The Kinks erbij. Tegen het einde van het decennium verschoof het evenwicht iets meer in de richting van de rock met bands zoals Deep Purple, Led Zeppelin en Pink Floyd.

Artiesten uit de Verenigde Staten die in deze tijd erg populair waren, zijn onder meer de Beach Boys en The Doors, en in de soul Aretha Franklin, James Brown en het vrouwen-trio The Supremes, met als leadzangeres Diana Ross.

Elvis Presley was nog steeds zeer geliefd en ook Bob Dylan begon zijn lange carrière in de sixties.

De belangrijkste bands en artiesten uit de jaren 60:

Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven