Thomas Doss (* 1966)

Austrian Overture

Die Österreichische

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
958999
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
gevorderd
Talen:
Duits, Engels, Frans, Nederlands
Omvang:
48 pagina’s; 21 × 29,7 cm
Uitgavejaar:
2006
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
0851-05-140 M
ISMN:
9790035025536

Beschrijving

Oostenrijk is een land van bedrijvigheid. In de vorige eeuw, die werd gekenmerkt door extreme veranderingen, heeft de hardwerkende en ambitieuze bevolking veel bereikt, ondanks twee wereldoorlogen en diverse politieke schermutselingen. De problemen die kwamen kijken bij de overgang van een dubbelmonarchie (de k.u.k.-monarchie) tot een kleine staat, hebben Oostenrijk niet belet zijn onafhankelijkheid te bewerkstelligen. Met zijn Austrian Overture kijkt Thomas Doss naar de toekomst. Het eerste gedeelte van de compositie schetst een optimistisch beeld. Naast de weergegeven vreugde en energie zijn er humoristische elementen in de muziek verwerkt: terwijl dehoorns krachtig juichen, klinken er steeds kleine jodelmelodieën. Het ritme zoekt naar nieuwe wegen om te bewandelen; tegelijkertijd strijden aanstekelijke melodieën om de aandacht van de luisteraar.Maar naast het energieke, arbeidzame Oostenrijk is er ook het rustige landschap waar men kan genieten van ontspanning en schoonheid. Deze aspecten komen in het tweede gedeelte van het werk naar voren - evenals de vrijheid van de geest en het culturele leven - door middel van verrassende akkoordverbindingen, romantische fraseringen en gevoelige melodieën. Maar het leven staat nooit stil: creativiteit, ambitie en werk vormen de drijvende kracht in ons bestaan. Met deze gedachte in het vaandel zorgt een reprise van het eerste gedeelte voor een pakkend slot.

31,60  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven