Fabella

Konzertwerk

Placeholder image
voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1000246
Uitgavejaar:
2008
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
0802.1.401
ISMN:
9790365214709

Beschrijving

Fabella werd geschreven in opdracht van 'Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Kuringen' ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan. De première vond plaats tijdens het jubileumconcert op 17 mei 2008 in de Hasseltse Schouwburgonder leiding van Jos Cuppens.De compositie vertelt het 'verhaal' van een lange muzikale geschiedenis en met een reeks indrukken, herinneringen en flashbacks duikt ze in het rijke verleden van de 'KoninklijkeHarmonie van Kuringen' .Reeds vanaf het ontstaan staat het orkest onder leiding van een telg uit de familie Cuppens. Deze drie generaties lange verbondenheid wordt weerspiegeld in de muzikale vertaling van de namen 'Cuppens'en 'Kuringen' en als een rode draad verschijnen beide motieven doorheen de compositie.1908. Een impressionistische melodie neemt ons mee op een reis doorheen de tijd en schildert het landelijkeKuringen, precies een eeuw geleden. Nietsvermoedend en vol verwachting staat het orkest aan het begin van de 20e Eeuw. Een nieuw tijdperk staat voor de deur. Oorlogen worden gestreden, de wetenschap ontdekt haar kracht, hetkunstenlandschap vertakt in zevenvoud. 'Fabella' reist doorheen deze boeiende periode en mits een vleugje nostalgie blikt ze al hoopvol vooruit op de toekomst.

198,70  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven