Ferrer Ferran (* 1966)

La Inmortal

Masterpieces

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
1023028
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
gevorderdzeer moeilijk
Duur:
16 minuten
Uitgavejaar:
2000
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
MOL 012604100SC

Beschrijving

In Londen vond er een schaakpartij tussen twee grootmeesters de Brit Anderssen en de Rus Kiesevitzki plaats. Deze partij wordt algemeen beschouwd als één van de beste schaakpartijen uit de geschiedenis. Daarom kreeg ze dan ook de bijnaam 'De Onsterfelijke'. In deze partij offerde Anderssen belangrijke schaakstukken, zoals o.m. de koningin, op om de spectaculaire schaakmat positie te bereiken. Wat zou er gebeuren indien deze partij in onze verbeelding plots via de muziek tot leven zou gebracht worden? Grote kastelen, pionnen als krijgers van twee verschillende koninkrijken die voor hun onafhankelijkheid strijden. Bij de start, verspreiden de troepen zich over een grote open vlakte om hun vesting en kastelen (cf. introductie) te verdedigen. De koperblazers en het slagwerk roepen op tot de strijd. Ondertussen heerst er een grote kalmte in het kasteel, maar deze is echter de voorbode van wat komen zal. De koning en de koningin zijn zich van de oorlog niets bewust en dansen in de spiegelzaal. Hun dans wordt echter onderbroken door de melding van een nieuwe aanval. In de figuur van de koningin worden moed en zelfopoffering verpersoonlijkt want uiteindelijk offert zij haar leven op om haar volk te redden. Zij vecht heel moedig maar sneuvelt uiteindelijk op het slagveld. Als wraak verzamelt de koning al zijn manschappen en levert hij de uiteindelijke bloedige slag. De apotheose wordt gevormd door een lofzang ter ere van de gesneuvelden.

34,00  €
Levertijd: 2–4 weken
op de verlanglijst

Aanverwante artikelen

F. Ferran: La Inmortal, Blaso (Pa+St)
Ferrer Ferran

La Inmortal

Masterpieces

voor: Harmonieorkest

Partituur, losse partijen

Artikelnr.: 1011794

224,70  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 2–4 weken
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.