Rafael Garrigós García (* 1966)

The Sounds of People

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1555607
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
medium
Duur:
8:30 minuten
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
SCOESB154321

Beschrijving

Met dit stuk, dat in opdracht van de Filharmonische Vereniging Bruzolo is geschreven ter gelegenheid van de 150e verjaardag van haar oprichting, wilde de componist de weg van de culturele groei beschrijven die niet alleen deze vereniging, maar ook vele andere Europese verenigingen kenmerkt. Het werk bestaat uit drie delen. Het eerste deel opent met een fanfare, een plechtig eerbetoon aan de belangrijke sociale rol die muziekgezelschappen spelen in hun gemeenschap. Dit wordt onmiddellijk gevolgd door het "Allegro" dat met een melodisch thema de reis van de vereniging door de jaren heen moet weergeven. Hetzelfde thema wordt vervolgens gegeven aan de bassecties, om de standvastigheid te beschrijven waarmee het orkest is doorgegaan met de projecten die zij in gang heeft gezet. De introductie van een onregelmatig ritme met een nieuw thema is daarentegen bedoeld om de vele moeilijkheden die men onderweg tegenkomt weer te geven, waarvan de overwinning wordt gesymboliseerd door de terugkeer van het hoofdthema. Het tweede deel herinnert eraan dat tijdens de Tweede Wereldoorlog de activiteiten van vele muziekkorpsen werden gestaakt en iedereen te maken kreeg met trieste en moeilijke tijden. Het deel opent met de lage instrumenten die de solo van de hobo voorbereiden, die de pijn van de oorlog verbeeldt. Dit thema wordt vervolgens overgenomen door alle houtblazers, als om aan te geven dat de pijn zich verspreidt en de hele bevolking treft. Maar hier introduceert de fluit een nieuw thema, in majeur, dat hoop symboliseert, de hoop op een wereld zonder oorlog, en het thema wordt door de hele band overgenomen in een "forte"-dynamiek. Het deel eindigt met een korte trieste coda: een herinnering aan alle vrienden die de oorlog heeft ontnomen. Het derde deel ontwikkelt zich op een tarantella, een dynamische weergave van het heden. Studie, vreugde en plezier zijn de elementen die de orkestleden in een onophoudelijke activiteit trekken, een energie die alle muzikanten verenigt om te doen wat ze het liefste doen: Muziek.

134,20  €
Levertijd: 2–4 weken
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven