Giuseppe Verdi

AIDA – Gran Finale Secondo

Marcia Trionfale / Triumphmarsch / Triumphal March / Marche Triomphale

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1682804
Auteur / Componist:
Giuseppe Verdi
Arrangeur:
Stefan Schwalgin
Moeilijkheid:
gevorderd
Duur:
6:30 minuten
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
MVSR1827

Beschrijving

AIDA is een van de beroemdste opera's geschreven door Giuseppe Verdi. De première vond plaats in Caïro op 24 december 1871. Verdi had een jaar eerder de pompeuze opera in "puur Egyptische stijl" voltooid, maar de kostuums en rekwisieten werden tijdens de Frans-Duitse oorlog opgesloten in het belegerde Parijs. De opera speelt zich af in de tijd van de farao's en gaat over de Ethiopische prinses Aida, die als gijzelaar in Egypte woont. Ze is verliefd op de Egyptische legeraanvoerder Radames. Beiden zitten gevangen tussen hun liefde voor elkaar en hun loyaliteit aan hun thuisland. Na een succesvolle strijd tegen het leger van Aida's vader, zou Radames met de dochter van de farao trouwen en later zelf koning van Egypte worden. Na wat intriges en leugens wordt Radames gearresteerd wegens verraad. Hij wordt levend begraven in een ondergrondse gevangenis waar hij ontdekt dat Aida in de kluis is geslopen om samen met haar geliefde te sterven. Met "AIDA - Gran Finale Secondo" heeft Stefan Schwalgin twee van de beroemdste muziekpassages uit de opera voor blaasorkest gearrangeerd. De "triomftocht" wordt gehoord wanneer Radames terugkeert van de zegevierende aanval op de Ethiopiërs. Voor dit stuk werden destijds speciale “Aida”-trompetten ontwikkeld. Ze waren gemodelleerd als oude Egyptische fanfare-trompetten en hadden een bijzonder stralend, doordringend geluid. Het volkslied met zijn grote refrein drukt nogmaals alle gevoelens van de betrokken personages uit.

We gebruiken YouTube om video-inhoud in te sluiten. Deze Google-service heeft zijn eigen cookies en kan gegevens over uw activiteit verzamelen. Meer informatie vindt u in de gegevensbeschermingsverklaring van de aanbieder. We hebben uw toestemming nodig om YouTube-video's weer te geven:

Bekijk YouTube-inhoud
142,70  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.