Rob Goorhuis (* 1948)

The Seven Divine Properties

Euphonium and Fanfareband

R. Goorhuis: The Seven Divine Properties (Pa+St) (0)
voor:
Fanfare and Baritone[s]/Euphonium[s]
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
986922
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
medium
Talen:
Duits, Engels, Frans, Nederlands
Maten:
30,5 × 22,9 cm
Uitgavejaar:
2013
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
GOB 001197-020
ISMN:
9790035224939

Beschrijving

Op verzoek van Danny Oosterman en naar een idee van Anteun Hoesen schreef Rob Goorhuis een uitdagend werk voor solo-euphonium en blaasorkest, dat de verheven titel The Seven Divine Properties kreeg. Aanleiding voor het ontstaan van deze compositie was het feit dat Andels Fanfare Corps begin 2012 een cd met uitsluitend werken van Rob Goorhuis zou gaan opnemen. In de uitvoering op de betreffende cd speelt Anteun Hoesen de solopartij.In diverse vanuit in de oudheid ontstane religies is het concept ‘goddelijke eigenschappen’ een rol gaan spelen. Deze eigenschappen hebben in feite betrekking op de mens zelf. De mens zou moeten streven naar het verwerven van goddelijkeeigenschappen om een beter mens te worden. In verschillende godsdiensten worden verschillende eigenschappen nagestreefd. In het christelijk geloof spelen de begrippen geloof, hoop en liefde bijvoorbeeld een belangrijke rol.Deze compositie is geschreven vanuit meer oudtestamentische benadering. De gekozen eigenschappen zijn: eenvoud, blijdschap, vrede, kracht, waarheid, overwinning en passie. Na een korte introductie van het thematisch materiaal worden de diverse kenmerken in muzikale miniaturen verklankt.

226,20  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven