Johannes Grechenig (* 1981)

Ferdinand

Polka

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Dirigeerpartij (C), losse partijen
Artikelnr.:
1677512
Auteur / Componist:
Performer:
Moeilijkheid:
mediumgevorderd
Maten:
21 × 29,7 cm
Duur:
2:45 minuten
Uitgavejaar:
2023
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
MVSR3141

Beschrijving

“Walter Grechenig and his Fegerländer” is een jonge blaasorkestbigband uit Karinthië, Oostenrijk. Onder het motto ‘De brassmuziekhit’ combineren de 13 muzikanten traditionele bandmuziek van het hoogste niveau met moderne bigbandhitmuziek. In hun jonge carrière hebben de Fegerländer al bekende wedstrijden gewonnen zoals “De Gouden Flugelhorn” en zijn ze “Europese kampioenen van de Boheemse kopermuziek”. De Fegerländer zijn ook regelmatig live te zien op de grootste volksfeesten van Oostenrijk. In 2015 werd een grote droom werkelijkheid voor de sympathieke jonge muzikanten: ze traden op op het grootste openluchtfestival van Europa, het “Vienna Donauinselfest”. De Fegerländer inspireren hun publiek met een frisse, positieve uitstraling, muzikale diversiteit, show en entertainment en met veel eigen stukken en arrangementen.

De broers Johannes en Walter Grechenig komen uit Karinthië, Oostenrijk, en werden op jonge leeftijd door hun vader Ferdinand “Ferdl” Grechenig geïnspireerd voor kopermuziek. Op 8-jarige leeftijd kreeg Johannes zijn eerste tenorhoornlessen van zijn vader, terwijl zijn broer Walter op dezelfde leeftijd slagwerklessen begon te volgen aan de muziekschool in Spittal (Karinthië). Terwijl Walter besloot muziek te gaan studeren, leerde Johannes op 16-jarige leeftijd timmerman te worden.

Ze delen allebei nog steeds een passie voor muziek. Sinds de oprichting van de groep “Walter Grechenig and his Fegerländer” zijn ze zowel als muzikanten als componisten bekend bij een breed publiek. Ter ere van hun vader componeerde Johannes de polka “Ferdinand”, die hij samen met zijn broer Walter voor blaasorkest arrangeerde.

We gebruiken YouTube om video-inhoud in te sluiten. Deze Google-service heeft zijn eigen cookies en kan gegevens over uw activiteit verzamelen. Meer informatie vindt u in de gegevensbeschermingsverklaring van de aanbieder. We hebben uw toestemming nodig om YouTube-video's weer te geven:

Bekijk YouTube-inhoud
76,50  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven