Frantisek Matej Hilmar (1803 – 1881)

Esmeralda

Polka

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1560445
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
mediumgevorderd
Maten:
21 × 29,7 cm
Duur:
2:40 minuten
Jaar van herkomst:
1838
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
MVSR1979

Beschrijving

František Matej Hilmar (1803-1881) komt uit de omgeving van Königgrätz. Hij behoort tot de muzikale generatie van Josef Labitzky die de "bohemien Strauss" werd genoemd. Zijn Polka's zouden Bedrich Smetana in zijn jonge jaren hebben beïnvloed.

De naam van zijn Polka Esmeralda uit 1838 is ontleend aan "The Hunchback of Notre-Dame" van Victor Hugo. Esmeralda is een intelligente en verrukkelijk mooie zigeuner. En zij is de enige vriendin van de lelijke gebochelde "Quasimodo".

De muziek van de polka drukt de scherpzinnigheid van de pittige Esmeralda uit, haar sprankelende, sluwe ogen, maar ook haar charme en vriendelijkheid.

Hilmar verspreidde zijn composities in manuscripten en kopieën aan belangstellenden. Vanaf de jaren 1840 werden zijn werken meer en meer gepubliceerd. Zijn eerste polka, de “Esmeralda”, verscheen in 1838 in de collectie “Prague's Favorite Galops for the Pianoforte No. 52” van Berry Publications. Hilmar werd zo de componist van de allereerste gedrukte polka.

56,10  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven