Kevin Houben (* 1977)

A Future Celebration

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
1591958
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
gevorderd
Duur:
6:00 minuten
Uitgavejaar:
2021
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
HBE006-010
ISMN:
9790803759052

Beschrijving

Future Celebration werd gecomponeerd ter gelegenheid van de 125ste verjaardag van de Koninklijke Socialistische Harmonie De Toekomst uit Sint-Niklaas (België). In deze kleurrijke compositie slaagt Kevin Houben erin de bruisende textiel- en sigarennijverheid uit de negentiende en de twintigste eeuw van de Oost-Vlaamse stad Sint-Niklaas weer te geven.

Deze ambachten waren immers kenmerkend voor de rijkdom die ze voor de stad met zich meebrachten. Getuige daarvan zijn nog steeds de 2 unieke (niche)musea in Sint-Niklaas: het Breigoedmuseum en het Pijp- en Tabaksmuseum. Zelfs in tijden van grote crisissen, bv. tijdens het interbellum, bleef de stad floreren. Kenmerkend hiervan zijn de unieke collectie geklasseerde art-decohuizen, waaronder het vroegere Volkshuis, waar de Koninklijke Socialistische Harmonie De Toekomst nog steeds repeteert.

Deze historische achtergrond van Sint-Niklaas en van het harmonieorkest in het bijzonder, heeft Kevin Houben in Future Celebration muzikaal voorgesteld. De korte, maar energieke en krachtige opening van het werk, door de koperblazers, verklankt Sint-Niklaas als welvarende stad. Nadat de houtblazers een breed en lyrisch thema presenteren, werpt een allegro met een opgewekt thema een blik op de toekomst, hoopvol vooruitkijkend naar de volgende mijlpalen/vieringen die de stad en haar orkest nog te wachten staan.

23,50  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst

Aanverwante artikelen

K. Houben: A Future Celebration, Blaso (Pa+St)
Kevin Houben

A Future Celebration

voor: Harmonieorkest

Partituur, losse partijen

Artikelnr.: 1549830

132,50  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 1–2 weken (nl)
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven