Kevin Houben (* 1977)

Ride

voor:
Fanfareorkest
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
778364
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
zeer moeilijk
Omvang:
40 pagina’s
Duur:
10 minuten
Uitgavejaar:
2021
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
HBE007-016
ISMN:
9790803759151

Beschrijving

De bekende Belgische componist Kevin Houben componeerde de compositie “Ride” speciaal voor de Fanfare ‘Bereden Wapens’. Dit orkest is ontstaan na de ingrijpende reorganisaties en bezuinigingen, die in 2011 en 2012, binnen heel defensie plaatsvonden. Zo ook bij de militaire muziek krijgsmacht. De achterliggende gedachte van de compositie “Ride” is het signaal “voorwaarts”. Signaal ‘Voorwaarts’ is tijdens een militaire herdenkingsceremonie, het teken om een droevige of donkere periode af te sluiten, om weer met hernieuwde kracht verder te gaan. “Ride” is natuurlijk ook een commando voor paarden voorwaarts te gaan. Toepasselijk, daar de Fanfare ‘Bereden Wapens’, aan het regiment Huzaren van Boreel toebehoort. Een onderdeel van de Cavalerie. Het opheffen van het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht ‘Bereden Wapens’, was voor de leden van het orkest een droevige, maar ook ingrijpende gebeurtenis. De Fanfare ‘Bereden Wapens' zet een nieuwe periode in en pakt de draad weer op, met een bruisende en spetterende compositie: “Ride”.

32,60  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst

Aanverwante artikelen

K. Houben: Ride, Fanf (Pa+St)
Kevin Houben

Ride

voor: Fanfareorkest

Partituur, losse partijen

Artikelnr.: 778373

167,10  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 1–2 weken (nl)
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven