Alex Lithgow (1870 – 1929)

Invercargill

March - Marsch - Marche

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Dirigeerpartij (C), losse partijen
Artikelnr.:
1683357
Auteur / Componist:
Arrangeur:
Moeilijkheid:
medium
Maten:
21 × 29,7 cm
Duur:
2:20 minuten
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
MVSR3516

Beschrijving

Alexander Frame Lithgow werd geboren op 1 december 1870 in Glasgow (Schotland). Toen hij 6 jaar oud was, emigreerde zijn familie naar Invercargill, Nieuw-Zeeland. Als erkend wonderkind werd hij op jonge leeftijd toegelaten tot het plaatselijke blaasorkest, speelde viool in het theaterorkest, won verschillende kampioenschappen als kornetsolist, dirigeerde verschillende orkesten en vestigde zich als componist. Lithgow schreef ongeveer tweehonderd marsen en talloze stukken voor orkest, piano en zang. Toen zijn vreugdevolle, patriottische marsen in Amerika en Europa werden gepubliceerd, werd hij geprezen als de 'March King of the South Seas'.

In 1909 vroeg zijn broer, toen dirigent van de 'Invercargill Band', om een nieuwe mars voor een aanstaande bandwedstrijd. Vanwege de urgentie van de wedstrijd reageerde Alex op zijn broer met een nieuwe compositie die zijn uitgever zojuist had afgewezen. Hij noemde de mars "Invercargill" en droeg deze op aan de inwoners van die stad als herinnering aan de jaren die hij daar als jongen doorbracht. "Invercargill" was meteen een hit en werd uiteindelijk zijn meest populaire werk.

We gebruiken YouTube om video-inhoud in te sluiten. Deze Google-service heeft zijn eigen cookies en kan gegevens over uw activiteit verzamelen. Meer informatie vindt u in de gegevensbeschermingsverklaring van de aanbieder. We hebben uw toestemming nodig om YouTube-video's weer te geven:

Bekijk YouTube-inhoud
71,40  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.