Saverio Mercadante (1795 – 1870)

Omaggio a Bellini

Sinfonia

voorHarmonieorkest
UitgavePartituur
Artikelnr.959002
Auteur / ComponistSaverio Mercadante
ArrangeurFranco Cesarini
Moeilijkheidzeer moeilijk
TalenDuits, Engels, Frans, Nederlands
Omvang56 pagina’s
Uitgavejaar2011
Uitgever / ProducentMitropa
Productie nr.1730-11-140 M
ISMN9790035200032

Beschrijving

Deze innemende ouverture van Saverio Mercadante is een belangrijk 19e-eeuws voorbeeld van een originele compositie voor blaasorkest. Mercadante werd ge nspireerd door thema’s van Vincenzo Bellini (1801-1835) - afkomstig uit diensberoemdste opera’s, zoals Norma en La Sonnambula. Mercadante’s wijze van componeren was vergelijkbaar met die van Verdi, die ouvertures schreef op basis van thema’s uit zijn eigen opera’s (bijvoorbeeld Nabuccoen La Forza del Destino). Het resultaat is een fascinerende afwisseling van lyriek en dramatische momenten, uitmondend in een snelle en betoverende finale. Deze bewerking biedt hedendaagse harmonieorkesten toegang tot eencompositie die anders in vergetelheid zou raken vanwege de verouderde instrumentatie, die sterk afwijkt van die van nu. De originele bezetting omvatte de volgende instrumenten: fluit, Eb-klarinet, Bb-klarinetten 1-2-3-4, Eb-hoorns1-2-3-4, Bb-bugel, Bb-cornetten 1-2, trombones 1-2-3, Bb-basbugel, Bb-tenorhoorn, ‘pelittoni’ (basinstrumenten) 1-2, kleine trom, grote trom en pauken. Bij de aanpassing aan de eigentijdse instrumentatie is rekening gehouden metde oorspronkelijke ideeën van de componist, om het authentieke karakter van de compositie zo veel mogelijk te waarborgen.

We gebruiken YouTube om video-inhoud in te sluiten. Deze Google-service heeft zijn eigen cookies en kan gegevens over uw activiteit verzamelen. Meer informatie vindt u in de gegevensbeschermingsverklaring van de aanbieder. We hebben uw toestemming nodig om YouTube-video's weer te geven:

Bekijk YouTube-inhoud
48,40  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven