Daniel Muck (* 1990)

The Ruin of Staatz

Met spiraalgebonden A3 score

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1635184
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
medium
Duur:
9:40 minuten
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
TIE100219HA

Beschrijving

Dit muziekwerk “The Ruin of Staatz” is de muzikale vertolking van de “Legende van Staatz” (“De zwarte vrouw”) en beschrijft de mythe van de Zweedse invasie van het kasteel van “Staatz”. In het begin voelt men het onheil in deze mythe al aankomen, wat muzikaal tot zijn recht komt middels een middeleeuwse dans en een koraal. Tijdens de 30-jarige oorlog zijn er steeds meer Zweedse troepen door Oostenrijk getrokken. Van tijd tot tijd proberen de Zweden het onoverwinnelijke kasteel van “Staatz” te bestormen. Dagenlang verwachten de ridders van “Staatz” en de bevolking de aanval van de Zweden, zo ook een jong meisje, dat gewoonweg niet kan geloven wat haar mogelijk te wachten staat. Na een paar dagen rust beginnen de Zweden het kasteel inderdaad te bombarderen en het met troepen te bestormen. De Zweden dringen diep het kasteel binnen, waar men plundert, vernietigt en doodt, tot angst en afgrijzen van de bevolking. Na deze vreselijke aanval is alleen de geest van de jonge maagd, die sindsdien nacht na nacht rond de kantelen en torens van kasteel “Staatz” zweeft, nog steeds te horen door het geluid van de klokken.

130,40  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst

Aanverwante artikelen

D. Muck: Die Burgruine zu Staatz, Blaso (PartSpiral)
Daniel Muck

The Ruin of Staatz

voor: Harmonieorkest

Partituur (ringband)

Artikelnr.: 1635185

24,90  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 1–2 weken (nl)
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven