Fritz Neuböck (* 1965)

Rhapsody for Alto Saxophone and Band

voorAltsaxofoon, harmonieorkest
UitgavePartituur, losse partijen
Artikelnr.1133505
Auteur / ComponistFritz Neuböck
Moeilijkheidmediumgevorderd
Maten21 × 29,7 cm
Duur8:00 minuten
Jaar van herkomst2005
Uitgever / ProducentTierolff
Productie nr.TIE550003

Beschrijving

Solo voor alt saxofoon met band. Gratis cd bij complete set. Deze rapsodie ontstond in 2005 naar aanleiding van het project “Solowerke für Wettbewerbe” (Solostukken voor Concoursen) in de regio Gmunden (Oostenrijk). De rapsodie begint op een ietwatonconventionele manier met een cadens die in een lyrisch andante in klassieke A-B-A vorm uitmondt. Het snelle slotdeel in rondovorm laat, in tegenstelling tot het lyrische begin, de altsaxofoon als virtuoos solo-instrument aan bod komen. De kern vanbeide delen vormen als klank en ritmische uitbreiding de twee tussendelen: respectievelijk een 7/8ste maat in het andante en een ‘minimal music’ passage in het allegro, die het werk een bijzondere dimensie geven en muzikanten en publiek een uniekebelevenis bieden.

111,30  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven